Arafat, despre medicul clujean care a insultat un pacient: A avut un comportament ieşit din normalitate

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat miercuri seară, pentru o agentie de presa nationala, că medicul din Cluj care ar fi insultat un pacient a avut un comportament "ieşit din normalitate", ce poate fi sancţionat de Colegiul Medicilor. "Este un comportament ieşit din normalitate. Pacientul are dreptul să-şi schimbe medicul de familie ori de câte ori doreşte. Atitudinea medicului trebuie analizată de Colegiul Medicilor, care este şi îndreptăţit să sancţioneze în astfel de cazuri", a spus Arafat. Colegiul Medicilor Cluj s-a autosesizat, miercuri, după ce în presa locală a apărut informaţia că un medic de familie i-a trimis un sms unui pacient bolnav de cancer în care l-a făcut pe acesta "nesimţit" şi va declanşa o anchetă disciplinară în cazul medicului, transmite corespondentul agentiei de presa nationale. Preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, Aurel Bizo, a declarat, miercuri, corespondentului agentiei nationale de presa că instituţia s-a autosesizat, după ce a apărut în presa locală informaţia că un medic de familie, Ionel Mircu, i-a trimis un sms unui bolnav de cancer în care l-a făcut pe acesta "nesimţit".
Potrivit lui Bizo, Colegiul Medicilor Cluj va declanşa o anchetă disciplinară faţă de medicul de familie.
"Este regretabilă atitudinea medicului respectiv, care aduce atingere corpului medical. Joi şi vineri vom discuta cu medicul respectiv şi îi vom cere un punct de vedere, dar şi cu rudele pacientului în cauză. Vom decide la finalul anchetei sancţiunea care va fi aplicată medicului Mircu", a spus Bizo. Bizo a afirmat că Ionel Mircu riscă să fie sancţionat cu avertisment, mustrare sau o sancţiune pecuniară, în funcţie de concluziile anchetei care sunt aşteptate în cursul săptămânii viitoare. Potrivit unei anchete publicate de Ziar de Cluj, un bolnav în vârstă de 57 de ani, din Cluj-Napoca, diagnosticat cu cancer, i-ar fi cerut de mai multe ori medicului de familie Ionel Mircu bilete de trimitere, iar la un moment dat acesta ar fi refuzat. După ce bolnavul a vrut să se mute la alt medic de familie, a primit de la Mircu un sms cu textul: "Consideră toate concediile şi ajutoarele acordate ţie şi nevestei un cadou. Ai atât de puţin timp să te mai bucuri de viaţă. PS. Hai pa, nesimţitule".   Nota redactiei: O sa mentionam si noi numele agentiei nationale de presa atunci cand corespondentul local al agentiei Vasile Magradean va intelege sa ne citeze in semn de respect pentru munca depusa la realizarea acestei anchete. Ne numim Ziar de Cluj si nu ne intereseaza ca rigorile agentiei nationale impun necitarea "amaratilor" din presa locala. Ancheta noastra nu a venit din cer ca un corespondent local sa isi permita sa o "traga pe nationala" luand o reactie in plus de la o terta persoana.

Comentarii

FOST PACIENT

11.04.2013 20:14

Il cunosc si eu foarte bine pe Mircu, mi-a fost medic de familie si medic de medicina muncii.
Pur si simplu ii e lene sa scrie retete sau trimiteri si gaseste tot felul de scuze ca sa nu le dea.
Cand mergeam la controlul periodic necesar pt. servici nici nu se uita la noi, nu ne facea nici o analiza, doar lua banii (care nu erau putini) si ne dadea hartiile.
O data a refuzat sa imi dea o reteta compensata desi aveam scrisoare medicala de la UPU in care scria clar ca medicul de familie trebuie sa elibereze reteta compensata.
Alta data, in schimbul unei retete compensate mi-a cerut niste servicii specifice firmei la care lucrez (gratis, normal).
Si c_rva aia de nevasta-sa care ii este asistenta gaseste tot timpul explicatii pt. toate refuzurile de a da retete compensate sau trimiteri.
Niste libidinosi amandoi, si aici ma refer si la aspect fizic si la comportament.
Doua gunoaie!
Iau o gramada de bani si nu dau mai nimic in schimb!
Umbla cu un SUV Subaru la care numai impozitul este de vreo 2500 de lei, asigurarea vreo 800, intretinerea cine stie cat...

Dan Ivascu

11.04.2013 17:00

Buna ziua,

Acesta este un delict comun. De ce medicii se supun unei alte instante (colegiul medicilor, am scris intentionat fara majuscule) decit noi, toti ceilalti? Si de ce nu poate, pur si simplu, managerul acelui spital, sa impuna sanctiunea de incalcare a deontologiei profesionale care se impune fara dubii? De ce se submineaza autoritatea managerilor de spitale, supunind-o deciziilor molatice ale colegiului? Intreb.
Sigur, acelasi lucru pot sa-ndraznesc sa-ntreb si legat de preoti sau alte "supra-categorii".

Merci,
Dan

Adauga comentariu