AquaParkul promis de Emil Boc în 2012, nu dispune de o locație potrivită. „Asta este situația de la Cluj”

AquaPark în Cluj și un nou sediu pentru Filarmonică sunt doar două dintre proiectele promise de Emil Boc și cuprinse în lista obiectivelor rămase nerealizate. După cum recunoaște primarul, situația din Cluj este suficient de complicată și permite cu greu identificarea unei locații pentru realizarea unui AquaPark. Chiar dacă primarul a promis realizarea acestui obiectiv încă în timpul campaniei electorale din 2012. Cu toate acestea, edilul susține că administrația locală are în analiză o posibilă locație, plus altă locație „surpriză”. De fapt, Primăria nu dispune de nici un teren potrivit pentru realizarea acestui obiectiv.

Recent, Ziar de Cluj a readus în atenția publică vechea promisiune a edilului Emil Boc – realizarea unui AquaPark pentru clujeni.

CITEȘTE ȘI: Aquapark pentru clujeni: Un proiect promis în urmă cu 8 ani de zile, blocat de Centura Metropolitană

Astfel, după ce ziardecluj.ro semnala lipsa de consecvență a Primăriei în concretizarea proiectelor promise, edilul Emil Boc a fost întrebat, în cadrul unei intervenții telefonice la un post de radio local, asupra stadiului realizării AquaPark-ului, proiect promis de același Emil Boc în urmă cu 8 ani de zile.

„În privința aquapark-ului, vom avea o soluție. Nu a mers niciuna dintre soluțiile pe care le-am avut până acum. Nu a mers nici la Sun, pentru că nu a permis terenul, pentru că e magistrala Transelectrica. Nu a mers nici în Gheorgheni, pentru că discuția din dezbaterea publică ne-a revelat că nu e cel mai potrivit loc.

Mai sunt două alternative pe care le studiem.

Am studiat și în Borhanci, pe locația pe care se realizează hub-ul educațional, dar nu se poate.

 Mai avem o locație în analiză și încă una surpriză.

Asta este situația de la Cluj.

Eu puteam să mă încăpățânez, să spun că avem acolo 10 hectare, în Parcul Est, că nu mă interesează și facem acolo. Putea fi și asta o atitudine, dar nu e caracteristică Clujului.

Lucrările acestea nu se fac pentru un an de zile, e o lucrare pentru zeci de ani. Nu ne putem permite să nu analizăm fiecare aspect și să nu ascultăm pe toată lumea”, a declarat primarul Emil Boc.

Primarul a susținut că este dispus pentru orice dezbatere, dar odată decizia luată, nu mai poate fi anulată:

„Eu am fost construit așa: am fost construit să ascult, până iau decizia.

După ce iau decizia, după ce am ascultat pe toată lumea, după aia nu mă mai oprește nimeni s-o implementez.

După cum am decis că desființăm garajele, oricâte plângeri și probleme ar fi, garajele se desființează în continuare”, a conchis Boc.

CONTEXT

După ce a încercat să impună locația Parcului Est pentru noul Aquaparc, fără a beneficia de susținerea clujenilor, Emil Boc a renunțat și la această zonă, susținând că are în plan alte trei posibile locații pentru Aquaparcul clujean, fără a spune despre ce terenuri ar fi vorba.

De fapt, municipalitatea nu prea deține terenuri care se pot preta pentru construcția unui aquapark.

Acesta este motivul pentru care edilul a ținut cât a putut de zona Parcului Est, însă nu a mai convins pe nimeni să îi susțină ideea.

La începutul anului trecut, realizarea Aquaparcului nu a mai fost inclusă pe lista de obiective prioritare pentru anul 2020. 

Convingerea edilului clujean, afirmată în urmă cu doi ani, conform căreia în Cluj-Napoca va apărea acel aquapark promis încă din primul mandat, nu a avut sorți de izbândă.

Pentru a explica impasul în care a ajuns și acest proiect, Emil Boc lega realizarea Aquaparcului de ideea Centurii Metropolitane, motiv pentru care un proiect este condiționat de celălalt, iar ambele sunt astfel inexistente.

„Orice lucrare din acea zonă trebuie corelată cu lucrările la centură, de aceea nu suntem într-o criză de timp.

Un asemenea aquapark nu se va putea deschide niciodată până nu vor fi deschise și finalizate lucrările de la centură pentru a asigura accesul.

Nu poți să mergi prin mijlocul Gheorgheniului, dacă se va păstra acea locație, să ajungi la aquapark, pentru că s-ar bloca tot orașul.

Aquaparkul e legat de centură!”, potrivit lui Boc.

CITEȘTE ȘI: Boc nu le mai face clujenilor aquapark. Proiectul nu mai este inclus în lista de priorități din 2020

La nivel de promisiuni electorale, Emil Boc anunța încă din 2012 un Aquapark în zona strandului SUN, dar proiectul promis s-a incurcat în liniile de inaltă tensiune.

„Este un obiectiv pe care îl avem, problemele pe care le avem sunt arhicunoscute şi nu ţin de Primărie, sunt factori externi care împiedică două proiecte: unul public şi unul privat. 

Cel de la ştrandul Sun care este asumat de Primărie şi de RADP în vederea realizării, dar care este blocat din cauza unei revendicări în instanţă introduse de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

Procesul urma să se finalizeze, dar s-a întors la instanţa anterioară şi urmează să se finalizeze probabil anul viitor.

Atâta vreme cât este în litigiu nu se pot face investiţii publice.

Noi avem 400.000 de euro pentru mutarea magistralei Transelectrica pentru a face loc aquaparcului. Noi am sperat ca în această primăvară să se termine procesul”, declara Emil Boc în iunie 2017. 

După promisiunile din 2012, privind amenajarea unui Aquapark în zona strandului SUN, la noua locație din Becaș, pentru același proiect de Aquapark - proiect respins de clujeni în schimbul realizării Parcului Est - zona de agrement se lasă așteptată, dar nu a mai fost inclusă în obiectivul de investiții din 2020, fiind „în analiză” și în 2021, iar Aquaparkul va putea fi construit numai după realizarea Centurii Metropolitane, cel mai probabil, pe una dintre locațiile „surpriză” inexistente.  

Printre proiectele promise de Primărie și rămase nerealizate figurează, pe lângă Aquapark, sediul Filarmonicii, un patinoar, un centru expozițional etc. 

 

 

Adauga comentariu