Aquaparkul din Chinteni a ajuns la faza de proiectare. Va fi amenajat și lacul din comună. Aquaparkul lui Boc este la faza promisiunilor avansate

Proiectul construirii unui aquapark în Chinteni este deja la faza de proiectare, etapă care costă aproximativ 1,7 milioane lei. Finanțarea de la Ministerul Turismului este aprobată încă din luna mai. În paralel, Primăria derulează și un proiect de amenajare a lacului din localitate, investiție estimată la 3,5 milioane euro. Între timp, Boc, deși a promis aquapark încă de acum 10 ani, a rămas tot la faza promisiunilor. 

În primăvara anului viitor ar urma să înceapă lucrările la aquaparkul din Chinteni, o investiție pe o suprafață de 6,6 hectare, estimată la 20 milioane euro. Lucrările vor dura 2 ani. Proiectul a ajuns la etapa de proiectare.

“Aquaparkul este în faza de proiectare, suntem cu proiectul pe final, urmează să intre în comisiile de specialitate de la Ministerul Turismului. Finanțarea este dată prin Hotărâre de Guvern, de la Ministerul Turismului. Noi suntem cu finanțarea încă din luna mai, însă conform Hotărârii de Guvern trebuie să parcurgem niște etape. S-a alocat finanțarea, după care a trebuit să prezentăm studiul de fezabilitate, documentele pentru autorizare, aceasta însemnând toate avizele de la autoritățile din județul Cluj și acum faza de proiectare”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Lucia Suciu, primarul comunei Chinteni. 

Valoarea proiectării este de aproximativ 1,7 milioane lei. 

În paralel, Primăria Chinteni derulează și un proiect de amenajare a lacului din localitate. Investiția este estimată la 3,5 miliioane euro. 

“În aceeași situație suntem și cu Lacul Chinteni pentru care am obținut finanțare pe aceeași Hotărâre de Guvern de la Ministerul Turismului. Acolo este deja adjudecată licitația pentru proiectare și este la faza finală de prezentare a documentelor de către comisiile de specialitate. Lacul are o investiție de 3,5 milioane euro, se vor construi pontoane pentru pescarii sportivi, un restaurant pe mijlocul lacului, hidrobiciclete. Are o suprafață destinată parcărilor pentru 400 de locuri”, a afirmat Lucia Suciu. 

Marbo Construct este firma care se ocupă de proiectarea lacului din Chinteni. 

În Cluj-Napoca, aquaparkul promis de Boc încă de acum zece ani este abia la etapa studiului de fezabilitate. Săptămâna trecută a fost lansată o licitație în acest sens. 
Potrivit edilului, construirea unui aqua park şi a unei baze sportive va avea loc pe o suprafaţă de 16,5 hectare în Gheorgheni în fosta pepinieră Becaş. Costurile realizării aqua park-ului se ridică la suma de 30 de milioane euro. Potrivit municipalităţii, aqua parkul se va întinde pe aproximativ 11-12 hectare “şi va conţine cele mai moderne dotări în domeniu”, iar pe o suprafaţă de aproximativ 4 hectare de teren ar urma să se realizeze o bază sportivă pentru performanţă în Cluj-Napoca “pentru U Cluj, dar şi pentru celelalte echipe, CFR Cluj sau altele”.

“Partea care ţine de realizarea aquaparkului, o lucrare care se cifrează undeva la 15-20-30 de milioane de euro, propunem să o realizăm în privat, cu o firmă privată care va fi selecţionată potrivit procedurilor de achiziţie publică, mă refer la un contract de concesiune lucrări. Pentru a se putea demara investiţia avem nevoie de aprobarea în Consiliul Local a studiului de fezabilitate, a studiului de oportunitate şi a masterplanului. Pentru ca aceste lucruri să se realizeze trebuie nişte cheltuieli făcute”, spunea Boc într-una din ședințele de Consiliu Local.

Aquapark-ul ar urma să fie dotat cu tobogane, SPA, saună etc. 

Adauga comentariu