Aquapark-ul nu se mai face în Parcul Est. Boc are alte trei locații: oare să fie la Pata Rât, pe Someș sau pe lacul Chios?

Boc renunță, în sfârșit la ideea unui Aquapark în Parcul Est, dar îi asigură pe clujeni că există alte locații alternative și că la un moment dat vor avea și aquapark. Au trecut 15 ani de când promite aquapark, astfel că în acest moment a ajuns să creadă doar el acest lucru.

”Aquapark-ul nu se mai face în Parcul Est. Avem trei locații alternative, pe care o să le dezvălui când le avem bătute în cuie, altfel încep specualțiile imobiliare. Avem alternative în zone la fel de fezabile. Și locația Parcului Este era fezabilă dar se estompa un spațiu verde extrem de important al Clujului. NU dorim să construim împotriva clujenilor, dorim să construim astfel încât să mulțumească cât mai multe persoane cu putință. Ascultăm, nu suntem opaci la motivele care ne spun de ce nu se poate face acolo. Avem trei locații alternative și Aquapark-ul se va face la Cluj. Majoritatea spun că nu se putea integra Aquapark-ul în Parcul Est, că s-ar distruge ecosistemul ca și continuitate într-un spațiu de o asemenea amploare, plus deranjul pe care l-au invocat foarte mulți locuitori, proximitatea de la 200-300 de metri de blocurile existente. Sunt locuri în Clujul acesta unde se pot face. Se face Aquapark și după aceea se ține cont de ceea ce se va construi în jur”, potrivit lui Boc

Chiar dacă Boc nu a vrut să dezvăluie locațiile noului aquapark, putem să ne gândim la câteva locații potrivite. Una ar fi la Pata Rât, acolo râul Zăpodie și levigatul transformă zona într-un propice pentru un parc de distracții. Mai mult, cunoscând buna colaborare dintre Boc și Tișe pot chiar să transforme CMID-ul într-un aqauapark, având în vedere că oricum nu va deveni folositor prea curând.

O altă locație este chiar pe râul Someș, dacă proiectul Someșului navigabil tot este doar o utopie, de ce să nu profităm de apa bună din Someș pentru aquapark?

Iar cea de-a treia locație este chiar lacul Chios. Dacă patinoar tot nu s-a făcut, măcar să îi dea o întrebuințare lacului.

Dincolo de glume, oricât de optimist este Boc în privința unor locații potrivite, este conștient de faptul că municipalitatea nu prea deține terenuri care se pot preta pentru construcția unui aquapark. Acesta este motivul pentru care a ținut cu dinții cât a putut de Parcul Est, însă nu a mai convins pe nimeni să îi susțină ideea. Alegerea locației și studiul de fezabilitate au fost singurele demersuri realizate în ultimele 15 ani pentru un aquapark. Acum, proiectul se află în același stadiu, adică o promisiune a lui Boc. Desigur dacă e să ne luăm după altă declarație a lui Boc, aqaupark-ul oricum nu se va realiza înainte de construcția centurii. Cum acel proiect este destul de departe de a se realiza, cu atât mai departe este existența unui aquapark.

Adauga comentariu