Aproape 9000 de persoane au semnat o petiție pentru salvarea Pădurii Hoia-Baciu. Mesaj clar pentru Emil Boc!

Deputatul independent de Cluj, Adrian Dohotaru, le cere oamenilor să semneze o petiție pentru salvarea Pădurii Hoia-Baciu.

Mai mult, Dohotaru nu are încredere în promisiunile lui Emil Boc și vrea asigurări de la primarul Clujului că petiția va fi luată în considerare.

„Depunem petiția pentru protejarea Pădurii Hoia-Baciu doar când autoritățile acceptă să se întâlnească cu noi, inițiatorii campaniei, și să ne ofere soluții concrete de conservare a pădurii. Până atunci, semnează petiția, dă-le de știre prietenilor, hai să ducem prima petiție locală clujeană la peste zece mii de semnatari!”, a scris politicianul pe Facebook. 

Activiștii de mediu speră să oprească defrișările din pădure și îi cer lui Emil Boc să ia măsuri de urgență.

„Avem vești bune, planul nostru de a salva pădurea Hoia-Baciu de cei ce vor să o pună pe foc dă roade. Ne-am documentat și am aflat că toată pădurea, peste 300 de hectare, ține de Cluj-Napoca, nu de alte localități din jur. 43 de hectare sunt în intravilanul Clujului, restul în extravilan. Primăria trebuie să îi despăgubească pe proprietarii privați, care dețin jumătate din pădure, cu lemn sau bani. Asta simplifică foarte mult lucrurile. Primarul Emil Boc promite să se implice și stopeze tăierile abuzive din Pădurea Hoia-Baciu”, anunță cei de la organizația S.O.S.

Conform petiției, peste 700 de copaci au fost tăiați abuziv în ultimele luni din această Pădurea Hoia-Baciu. 

Adauga comentariu