APPC si-a ales presedintele. Aceeasi Marie, cu alta palarie

La zece ani de la infiintare, Asociatia Profesionistilor din Presa Cluj (APPC) s-a reunit aseara pentru a vota un nou consiliu de conducere si un nou presedinte.  Din ceea ce ar trebui sa insemne crema presei clujene au fost prezenti doar 16 membri cu drept de vot. Acestia au decis prin vot deschis cine le va conduce destinele pentru inca un an.

Sedinta Adunarii Generale a debutat cu mici divergente intre secretarul APPC,  Mihai Prodan care a incercat sa blocheze dreptul al vot al unui membru, motivand ca nu doreste sa incaseze cotizatia anuala de la acesta inaintea inceperii AG. Neplata cotizatiei unui membru al asociatiei ar fi insemnat implicit si neparticiparea acestuia la vot, potrivit statutului, insa, dupa lungi insistente ale lui Bogdan Stanciu, membru in Consiliul de Conducere, secretarul Prodan a acceptat sa incaseze cotizatia.

Pe ordinea de zi a sedintei au fost trecute doar doua puncte: alegerea noului Consiliu de Conducere si a noului presedinte. O gafa de organizare si lipsa de profesionaism a fost faptul ca pe buletinele de vot care urmau sa desemneze noua conducere, fiecarui membru prezent i-a fost trecut numele, incalcand votul secret.

Dupa prezentarea raportului pe ultimul an de activitate a fostei conduceri, Bogdan Stanciu si-a anuntat retragerea din functia detinuta si a anuntat ca nu mai doreste sa candideze. Dupa aceasta decizie  au mai ramas in cursa pentru functiile din Consiliul de Conducere Mihai Prodan, Remus Florescu si Cosmin Puris. Nefiind alti candidati cu sanse reale cei trei si-au pastrat functiile in urma votului membrilor prezenti, iar lui Remus Florescu i-a fost prelungit mandatul cu inca un an.

Noul si vechiul presedinte Remus Florescu, dupa ce a fost validat in functie, a facut publice planurile sale de viitor cu privire la misiunea pe care o are APPC in randurile jurnalistilor clujeni.

“Am candidat pentru a duce mai departe proiectele incepute in primul mandat. Si aici ma refer la cresterea gradului de profesionalism al membrilor - care este, dupa parerea mea, principala misiune a APPC. Vom continua proiectul internshipurilor APPC pe domeniile financiar si IT si vom duce mai departe Premiile APPC - care premiaza cu sume consistente ziaristii valorosi. De asemenea, vom continua proiectul Salonului FOTO APPC si vom demara un proiect de reinventare a anuarului APPC.  Vom demara si seria de protocoale de colaborare cu institutiile culturale din Cluj - prima fiind Opera Romana”, a afirmat Remus Florescu, presedintele APPC.

Cei 16 membri prezenti aseara la AG APPC au fost Remus Florescu, Bogdan Stanciu, Cosmin Puris, Mihai Pordan, Emil Halastuan, Eugen Olariu, Tiberiu Farcas, Alin Golban, Kristina Restea, Catalin Suciu, Cosmina Fernoaga, Luminita Silea, Mihai Bacalu, Calin Poenaru, Valentin Schiopu si Ovidiu Cornea.

Adauga comentariu