APPC: nu puneti semnul egalitatii intre activisti si jurnalisti

Personaje ale protestelor actuale ca Oana Moisil sau Ramona Duminicioiu nu pot fi considerate jurnaliste, asa cum s-au recomandat public in numeroase randuri, avertizeaza Asociatia Profesionistilor din Presa Cluj(APPC), anuntand intr-un comunicat ca „se delimiteaza de actiunile activistilor care pozeaza in jurnalisti pentru a desfasura in mod partizan si subiectiv activitati ce nu au legatura cu meseria de ziarist”. Oficialii asociatiei atrag atentia ca toti cei care utilizeaza dreptul la libera exprimare pentru a servi in mod partizan o cauza nu pot fi considerati jurnalisti, „chiar daca publica in mod constant in diverse publicatii sau new media”. Diferenta este data de faptul ca acestia fac rabat de la un principiu fundamental al jurnalismului, al relatarii echidistante, neutre si impartiale. Principiul face parte din Codul Deontologic al Clubului Roman de Presa, la care a aderat si APPC: „ Ziaristul va da publicitatii punctele de vedere ale tuturor partilor implicate in cazul unor pareri divergente”!
„Pe aceasta cale, APPC face apel la Jandarmerie si la celelalte forte de ordine sa nu se lase intimidate de cei care se declara jurnalisti si, in numele libertatii de exprimare, servesc altor scopuri decat serviciul public pe care il presupune meseria de jurnalist. APP-Cluj respecta institutiile statului si actioneaza pentru apararea libertatii de exprimare ca pilon principal al democratiei din Romania insa condamna modul in care anumite persoane incearca sa se foloseasca de meseria de jurnalist pentru a-si atinge scopurile”, indeamna oficialii asociatiei.
APPC are aproximativ 80 de membri, jurnalisti clujeni care lucreaza la peste 20 de publicatii, posturi de radio, televiziuni si platforme on line.
„Consideram ca nu se poate pune semnul egalitatii intre jurnalistii care, zi de zi, incearca sa informeze corect opinia publica si activistii care se declara ziaristi doar pentru a-si atinge interesele personale sau de grup”, conchide Colegiul de conducere al APPC.
Reactia lui Mihai Gotiu, fost presedinte nevrednic al Asociatiei si parintele imposturii la care face referire APPC, nu s-a lasat asteptatata si este pe masura personajului. Pentru ca au luat atitudine fata de impostura protestatarilor care isi justifica ingamfat actiunile patetice asumandu-si un titlu pe care nu il au, in ciuda popularitatii de care se bucura acestia in aceasta perioada, spunem Jos Palaria! celor de la APPC! Foto: mondonews.ro, transilvaniareporter.ro  

Comentarii

Mihai Gotiu, ac...

18.12.2013 14:02

[...] documentului care demonstreaza gestul lui Gotiu s-a facut in contextul scandalului starnit de comunicatul in care asociatia se dezice de activistii care se recomanda a fi jurnalisti si atacurilor acestuia [...]

Mihai Gotiu, ex...

16.01.2014 15:32

[...] i-a tratat pe fostii colegi de breasla in timpul discutiilor contradictorii aparute dupa lansarea comunicatului in care APPC face distinctie intre jurnalisti si activisti si “daunele de imagine provocate de [...]

grasu

16.12.2013 01:03

Degeaba activistii o ridica in slavi pe Moisil. Tot ce a scris e legat de Rosia Montana, oriunde a publicat, e obsedata de subiect, fapt inoculat de Mihai Gotiu, alt obsedat de cruciada anti RMGC, sub influenta careia se afla de mult timp. Gotiu o influenteaza cum vrea pe Moisil si celelate fete activiste care incearca sa se infiltreze la conferinte de presa pe langa restul ziaristilor clujeni. Din fericire mai exista SPP, care nu doarme si le opreste pe aceste activiste.

maria

15.12.2013 21:06

N-o cunosc pe Oana Moisil, dar stiu o gramada de jurnalisti care in mod cert au nevoie de ...
clasa. Cat despre Mihai Gotiu, doar atat, deocamdata: este un afacerist (vezi ultima lui asa-zisa carte!)!

loredana

15.12.2013 18:35

ramona duminicioiu nu se recomanda niciodata ca fiind jurnalist. oana moisil este de 1000 de ori mai jurnalist decat voi toti adunati la un loc, lingailor si lasilor si nevrednicilor. oana face jurnalism, voi doar niste labe de barfe.

vlad

15.12.2013 18:00

Lasa ca sunteti voi ziaristi adevarati, cu gloata aia de la Gazeta ...

vlad t.

15.12.2013 13:52

:))
imi vine sa rad.
Cica asociatia "profesionistilor " din presa
:))
on rusine. As vrea sa vad lista cu semnatarii acestui comunicta de presa. Sa stim pe cine nu mai citim de astazi inainte, e o rusine acest comunicat, o instigare la violenta si cu aceasta ocazie ma bucur ENORM pentru ca a aparut in presa. Ma bucur ca au dat acest comunicat. Ma scuteste pe mine de la a citi tot felul de articole de 2 lei.

Cristi

14.12.2013 20:56

Daca ati avea ochi sa vedeti la cati profesionisti jurnalisti de la Cluj da Oana Moisil clasa... Dar n-aveti

Timo

03.03.2015 03:39

Aici nu e vorba nici despre o jurnalista nici despre o activista. Mihai face tot manipulare ;) Cei care trebuie sa vegheze, stati flex ca vegheaza :) Cei liberi zboara! Restul sunt prinsi in iluzii cool, gen 007 :)

Adauga comentariu