Aplicație nouă pentru clujeni: vor ști în timp real ce locuri de parcare sunt libere în zona centrală. Licitația de 1 milion de lei, câștigată de Telekom

Telekom România a câștigat licitația organizată de Primăria Cluj-Napoca pentru achiziția unui sistem de identificare a locurilor de parcare libere din zona I. Astfel, prin intermediul unei aplicații, clujenii vor știi în timp real care sunt locurile libere din zona centrală astfel încât să nu mai caute un loc liber minute în șir.

”Implementarea unei soluții pentru detectarea locurilor libere de parcare stradală din zona I a municipiului Cluj-Napoca este necesară având în vedere aglomerația care se produce în trafic în vederea identificării de către cetățeni a unui loc liber de parcare. Produsele achiziționate vor asigura fluidizarea traficului în zona centrală prin oferirea cetățenilor a situației în timp real al locurilor de parcare stradală din zona 1. În acest moment, infrastructura implementată la nivelul municipiului Cluj-Napoca oferă informații cetățenilor municipiului Cluj-Napoca referitor la locurile libere de parcare din parking-urile cu barieră”, se arată în caietul de sarcini.

Pentru implelemntarea acestui proiect, municipalitatea va achiziționa 1258 senzori de parcare, 9 stații interconectare echipamente, o aplicație server pentru gestionarea locurilor de parcare și o aplicație mobilă pentru afișarea locurilor de parcare. Valoarea proiectului este de 1 milion de lei.

Promisiunea privind o astfel de aplicație a fost făcută de Boc în 2017, iar după o așteptare de trei ani, proiectul nu va arăta în forma în care el l-a prezentat în 2017. Atunci se vorbea despre senzori pentru locurile de parcare și din zona II, dar și din stațiile de autobuz. Momentan proiectul se limitează doar la zona 1. 

”Avem deja o aplicaţie de telefon mobil pentru parking-urile publice cu barieră din oraş, care arată în timp real locurile libere de parcare şi ne propunem amplasarea de senzori care au ca scop identificarea locurilor libere la parcările de la sol printr-o aplicaţie care va disponibilă pe calculator sau telefon mobil. Senzorii vor fi amplasaţi în carosabil, pe locurile de parcare din centrul oraşului, şi vor arăta dacă locul respectiv e liber sau ocupat. Avem peste 3.600 de astfel de locuri de parcare în zonele I şi II. De asemenea, vom amplasa astfel de senzori şi în staţiile de transport în comun, care vor indica dacă în staţii se află un mijloc de transport sau o altă maşină", declara Boc în 2017.

În acest moment în zona centrală sunt 1258 de locuri de parcare dispuse astfel:

 

Adauga comentariu