Apel disperat din partea lui Radu Tarmure, salvatorul animalelor: "Am nevoie de oameni seriosi, care sa munceasca la adapost"

Radu Tarmure, clujeanul care si-a dedicat o buna parte din viata pentru salvarea animalelor fara stapan, are, la randul sau, nevoie de ajutor. Cu o stare de sananate precara, barbatul ingrijeste de unul singur peste 800 de animale, intr-un adapost de pe Valea Fanatelor. El cauta atat voluntari, dar si persoane serioase, pe care este dispus sa le plateasca, pentru a hrani animalele din adapost.

“Am nevoie doar de oameni care vor sa munceasca. Este miros, galagie, murdarie. Eu ii platesc, insa trebuie sa munceasca in conditii modeste, inclusiv iarna”, este apelul lui Radu Tarmure.

Barbatul, in varsta de 55 de ani, are grija de unul singur de peste 800 de animale fara stapan, adapostite in grajdurile fostei ferme SC Agroindustriala Cluj SA. Desi are o stare de sananate precara, Tarmure ne-a marturisit ca, de trei saptamani, nu a parasit adapostul, pentru ca nu are cine sa-l inlocuiasca.

De un timp incoace, salvatorul de animale incearca sa gaseasca cateva persoane serioase, dispuse sa munceasca in conditii grele, pentru a avea grija de caini. Nu lipsa de bani este problema, spune acesta, cat faptul ca nu gaseste persoanele potrivite.

“Necesarul minim ar fi de 3-4 oameni care sa lucreze permanent, iar sacrificand din ce mai am – bunuri personale – as putea sa ii platesc.
Am 8-9 sute de caini. Nu i-am numarat pe cei aruncati aseara peste gard”, spune el.

Cativa voluntari au incercat sa raspandeasca vestea pe retelele de socializare.

“Dumnealui are o stare foarte rea de sanatate, din pacate nu mai rezista. Problema este ca nu mai are angajati. Nici nu are o solutie, ofera 2.000 de lei pentru orice angajat, dar nimeni nu se inghesuie. Merg o zi-doua si apoi renunta”, spune Ana Maria Max, o clujeanca care a sarit in ajutorul salvatorului de animale.

“Sunt inerente problemele, am 55 de ani, fac treaba asta de multa vreme. De multa vreme trebuie sa fac fata situatiei si sigur ca nu este usor. Sunt persoane care mai vin cateva ore, cat le permite timpul, insa nu este destul”, marturiseste el.

Radu Tarmure arata ca se descurca cum poate cu hrana pentru caini.

“Incerc sa gasesc surse ieftine de hrana, de la abatoare. Sunt produse secundare care de multe ori, nu pot fi comercializate. Nu am posibilitatea sa cumpar hrana dedicata”.

Cei care doresc sa vina in ajutorul lui, il pot contacta la numarul de telefon 0723538848. “Un sms este cel mai nimerit. Adapostul se afla intr-o fosta ferma, un loc in care nu invit pe nimeni, nu am disponibilitatea de oaspeti, de discutii. Efectiv aici stau, pentru ca timpul de deplasare acasa este mare”, conchide Radu Tarmure.

Adauga comentariu