Apărarea lui Tișe: “Cunosc tot ceea ce se întâmplă în județ”. Cetățenii l-au contrazis și l-au pus la zid: “Continuați să scrieți mesaje electorale...”

De la Apărarea lui Socrate la apărarea lui Tișe e cale lungă. Și totuși, președintele Consiliului Județean Cluj nu se lasă și aruncă pisica moartă în ograda firmelor de salubritate/deszăpezire, precum și a celor responsabile de starea drumurilor județene. Totul se reduce la raportări fictive, greșite, asemenea celor legate de gripă: într-un judeţ în care au fost 4 decese s-au raportat 0 cazuri. Iar dacă lui Tișe i se raportează greșit, ce vină poate avea un președinte de Consiliu Județean, fie el și din Cluj, cel mai luminat județ al țării?!

Iată ce a notat recent Alin Păunel Tișe în apărarea sa:

Cunosc tot ceea ce se întâmplă în județ, atât ceea ce este bine cât și ceea ce este rău.
Directorii din Consiliul județean Cluj îmi comunică zilnic situația lucrărilor în care este angajată instituția și vă asigur că reacția mea nu rămâne la stadiul de “am luat act”.

Ies la verificări pe teren în fiecare săptămână, fără să anunț în prealabil. Și, da, circul pe aceleași drumuri pe care circulați și dumneavoastră. Cele mai recente deplasări au fost spre Mărișel-Beliș iar cu câteva zile înainte am traversat zona Luna, spre Băișoara. 

Deși au fost ample lucrări de modernizare în multe zone ale județului, am dat peste zone în care am reacționat exact cum ați reacționat și dumneavoastră. Însă eu am posibilitatea de a reacționa și administrativ, mulțumită votului de încredere pe care mi l-ați oferit.

* Ați avut probleme pe anumite drumuri în perioada în care a nins? Acum au probleme firmele care trebuiau să execute lucrările. 
* V-ați enervat pe anumite tronsoane de drum din cauza lucrărilor nefinalizate? Acum vor fi penalizați cei care nu au respectat contractul de lucrări. 

Știu că aceste măsuri administrative nu țin loc de asfalt. Și știu că sunt multe persoane care, în spațiul public, încearcă cu ferocitate să acrediteze ideea că instituția pe care o conduc nu face nimic, în frunte cu mine. Tocmai de aceea prefer să vă răspund dumneavoastră, direct. În fond, sunteți cei care contează. Așadar: 

> Consiliul Județean Cluj va continua să modernizeze drumurile județene și o vom face știind că vă vom deranja cu lucrările. Vă cerem scuze de acum pentru acest inconvenient. La sfârșit, însă, vom avea un județ cu toate drumurile asfaltate;
> anul trecut, județul Cluj a câștigat toate proiectele depuse pentru atragerea de fonduri europene, inclusiv pentru modernizarea drumurilor. Am fost cei mai eficienți din țară;
> începând de anul trecut putem cheltui cea mai mare sumă alocată până acum pentru infrastructura rutieră: aproape 140 MILIOANE EURO (12 mari proiecte aflate în implementare);
> da, practic vom transforma județul într-un șantier și nu spun asta ca pe un un slogan electoral. O spun cunoscând la perfecție proiectele pe care le avem în lucru. Datele sunt publice, verificabile.
Sunt Alin Tișe, sunt clujean, și nu am în certificatul de naștere trecută vreo funcție publică dată pe viață. Așa că sunt direct interesat ca la finalul mandatului meu să pot lăsa un județ la cheie”, a notat Tișe.
 (sublinierea ne aparține).

”începând de anul trecut putem cheltui...”

Carevasăzică, ”la sfârșit însă, vom avea un județ cu toate drumurile asfaltate”. Al cui sfârșit? Asupra acestui aspect, Alin Păunel Tișe nu a mai răspuns. Sfârșitul mandatului său? Sfârșitul autoturismelor clujenilor? Nimeni nu știe nimic. În schimb, CJ Cluj va continua să asfalteze drumurile. E o ușurare!

Dacă o va face ca până acum, atunci cu siguranță drumurile județene vorm rămâne neschimbate. 

Dar, Alin Tișe îi asigură pe clujeni că circulă pe aceleași drumuri. Posibil. Doar că autoturismul cu care se deplasează este unul de serviciu, iar combustibilul este plătit tot din banii clujenilor. 
Nu-și distruge Tișe, totuși, autoturismul personal…

Și, se putea oare fără câteva enumerări ale ”reușitelor” personale? Nu se putea, evident. 

Anul trecut, județul Cluj a câștigat proiecte europene cu carul, dar starea drumurilor este una precară. 

Dar, ca să nu fim acuzați de răutăcism, vă supunem atenției și reacția clujenilor cărora s-a adresat, în mod direct, Alin Păunel Tișe:
 

Ziar de Cluj a scris în repetate rânduri despre situația dezastruoasă a drumurilor județene. Constant, cetățenii au surprins imagini incredibile de pe drumurile pe care circulă zilnic și le-au postat cu regularitate în spațiul virtual. Cu toate acestea, administrația județeană nu pare să facă față sarcinilor pe care le are de îndeplinit. La fel de constant, Alin Păunel Tișe, președintele CJ Cluj, a raportat în mediul online reușitele mandatului său, chiar dacă acestea par a fi desprinse dintr-o altă realitate.

CITEȘTE ȘIÎn prag de iarnă, două drumuri judeţene arată ca după bombardament. Incompetența în imagini: DJ 109 şi DJ 109 A

Drumul Județean 161 este de 8 ani un coșmar pentru șoferi. De 8 ani, autoritățile promit promisiuni

Drumuri județene asfaltate pe jumătate. În Lista lui Tișe, proiectele sunt finalizate

Ce aflăm din Raportul de activitate al lui Tișe? Că au muncit de s-au spart la reabilitarea drumurilor județene. Reabilitând cam ceea ce reabilita și Marius Nicoară acum vreo 15 ani

Adauga comentariu