„Apă pentru Pata Rât!” - Clujenii sunt chemați în ajutor. În plină pandemie, comunitatea din Pata Rât riscă să rămână fără apă

Locuitorii din Pata Rât, cartierul Dallas, ar putea rămâne fără apă dacă nu reușesc până în data de 11 august să își plătească datoriile acumulate la Compania de Apă. Această datorie s-a strâns pentru că cele 34 de robinete din Pata Rât nu au apometre și lumea nu știe cât consumă.

O inițiativă lansată de activistul Szakats Istvan vrea să rezolve această problemă o dată pentru totdeauna.

„Este august, suntem în plină pandemie și în Pata Rât nu este apă. Există acest abonament pe care sunt 34 de robinete plus încă unul care este stricat și de pe care își luau apă aproape 80, 90 de oameni. Localnicii au primit un preaviz de deconectare de la apă cum că în 11 august le vor tăia apa. Împreună cu comunitatea din Pata Rât am făcut o listă cu cine are robinet și cine are acces la robinetul unic și am încercat să punem pe picioare un sistem în care fiecare să își poată contabiliza câtă apă a consumat și să nu ajungem peste trei luni tot în situația asta”, a declarat pentru Ziar de Cluj activistul Szakats Istvan

Primul pas, și cel mai important, este ca locuitorii din Dallas să reușească să strângă suma de 5.700 de lei pe care o datorează Companiei de Apă. În caz contrar, din data de 11 august, zeci de familii vor rămâne fără apa vitală în aceste momente atât din cauza căldurii, cât și a epidemiei de coronavirus.

„Ai apă, te poți spăla, Îți poți spăla copiii. Poți găti. 
N-ai apă, nu poți găti. Nu te poți spăla. Nu îți poți spăla copiii. 
În Pata Rât nu prea este apă. Și suntem în toi de coronavirus”, a scris Szakats Istvan pe pagina oficială a campaniei.

Ulterior, după ceva fi plătită datoria, activistul intenționează să monteze apometre pentru toate cele 34 de robinete. În plus, o fundație s-a implicat în acțiune și va plăti câte 2 mc de apă pe zi, de la robinetul situat în câmp și de unde se aprovizionează cu apă câteva zeci de persoane, zilnic.

Cei care doresc să se implice în acțiune, o pot face prin donații în contul RO62BTRLRONCRT0096165602, pe numele Szakáts István, cu mențiunea APĂ PENTRU PATA.

Adauga comentariu