Anul Cartierelor devine o promisiune multianuală. Viceprimarul Dan Tarcea: „Am făcut foarte multe investiții. Doar dacă ne uităm la componenta de garaje pe care le-am demolat, toate sunt în cartiere!”

 2021 a fost declarat, de către primarul Emil Boc, din primele zile ale lunii ianuarie,  drept „Anul Cartierelor”. La prima ședință de Consiliu Local din acest an, edilul a promis:

„2021 va fi anul cartierelor, tot ce ține de modernizare, de la școli, creșe, grădinițe, alei, trotuare, parcuri, loc de joacă, punct gospodăresc – toate acestea vor fi modernizate, începând cu Iris și Bulgaria. Acolo am început anul acesta modernizarea, acolo veți vedea primele rezultate concrete.”

„2021 a fost declarat Anul Cartierelor. Se apropie de final, cred că trebuie să îl prelungiți și pe 2022”, a fost atenționat viceprimarul Dan Tarcea, în cadrul unei emisiuni online.

Am făcut foarte multe investiții în zona cartierelor. Doar dacă ne uităm la componenta de garaje pe care le-am demolat, toate sunt în cartiere. Dacă ne uităm la parcurile care au fost făcute în cartiere. Dacă ne uităm la Școala Nicolae Iorga, care este o școală în cartier și pentru care s-a semnat contractul, un contract de 21 de milioane de euro pe fonduri europene, dacă ne uităm la Școala Onisifor Ghibu, care este în cartierul Grigorescu, sau dacă ne uităm la Școala Iuliu Hațieganu, din cartierul Mănăștur, ne uităm la creșa care a fost făcută în cartierul Mănăștur și care urmează de fapt să fie făcută în cartierul Mănăștur pe strada Meziad, ne uităm și la variantele pe care le căutăm, să facem în cartierul Dâmbul Rotund, Iris, o nouă creșă.

Deci, practic, să știți că investițiile au fost canalizate și în zonele respective. Ne uităm la strada Gheorghe Sion, care este o stradă în construcție, ne uităm la strada Lombului, în care s-au făcut lucrări de intervenție. Deci, practic, au fost făcute investiții și în zone de cartier. Nu este doar un singur an 2021, Anul Cartierelor, ci acestea sunt niște investiții fazate pe o perioadă mai lungă de timp. Și la fel și în cartierul Iris avem în Piața Liebknecht, avem un proiect pe fonduri europene, prin care să facem acolo un walkable city după principiul modernizării. Acestea sunt niște proiecte care nu se pot finaliza în 5 luni, pentru că trebuie să facem toate documentele necesare anterior, ca să putem obține... (...)”, a explicat viceprimarul.

Așadar, promisiunea „Anul Cartierelor” devine una multianuală. În 2021, cea mai palpabilă „investiție” a Primăriei este cea a demolării garajelor, pe cheltuiala proprietarilor, care au rămas cu ochii și cu mașina în soare, în grindină, în furtună. Restul „investițiilor” sunt unele pe hârtie, altele doar demarate, finalizate numai așa, câte una, pe ici, pe colo, cât să se poată spune că s-a și făcut! Între timp, în cartiere domnește paragina cu iz de comunism și de gunoaie menajere.

Adauga comentariu