Anul cartierelor în Cluj-Napoca: o stradă din cartierul Borhanci va fi asfaltată doar PE JUMĂTATE

Locuitorii de pe strada Bicaz din cartierul Borhanci au făcut zeci de sesizări prin care au reclamat starea foarte proastă a străzii pe care locuiesc și au primit un răspuns în bătaie de joc de la autoritățile clujene. Angajații Primăriei le-au răspuns că nu știu despre ce stradă este vorba deși aceștia au specificat numele străzii în textul reclamațiilor.

„Exemplu de răspuns (nefavorabil -da cu verde) a primăriei noastre!!! Nu că nu ar scrie la descriere despre ce stradă este vorba!!! Nu că nu ar mai fi cel puțin 10 sesizări, doar de luna asta, toate semnalizând aceeași problemă, cum că strada BICAZ e aproape impracticabilă pentru orice tip de mașina!!! Ei săracii nu își dau seama despre ce stradă e vorba! Să vă lamuresc. E vorba despre strada BICAZ, din cartierul / zona Borhanci, din Municipiul (reședința de județ, pentru o mai precisă identificare) Cluj-Napoca, județul Cluj, ROMÂNIA. Anul 2021, luna martie, ziua 18”, potrivit celor care au transmis sesizările.

Acum viceprimarul Dan Tarcea anunță o altă bătaie de joc la adresa acestor clujeni. Tarcea a declarat că strada va fi asfaltată pe jumătate de către un investitor privat. Potrivit viceprimarului, strada este parțial în domeniul public, parțial stradă privată. O parte a străzii urmează să fie asfaltată de un dezvoltator imobiliar în timp ce cealaltă parte va mai avea de așteptat.

„Strada Bicaz este în parte publică. Acolo mai sunt parcele de teren care ar trebui să fie cedată. Pe strada Bicaz am intervenit de mai multe ori și anul trecut. Acolo există un PUZ care urmează să fie aprobat și care are ca și condiție asfaltarea inclusiv o parte a străzii pe banii investitorilor. Vorbim de prima parte a străzii Bicaz. Atunci nu o să facem această investiție dacă am pus condiția investitorului privat”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Există o hotărâre de Consiliu Local care are aproape doi ani prin care se facilitează renunțarea la drept pentru străzile private pentru ca Primăria să intervină pe aceste străzi. Problema este că ritmul în care se modernizează aceste străzi este unul foarte lent. Prioritățile municipalității au fost în ultimii ani străzile din zona centrală, abia acum, cel puțin la nivel declarativ, Boc susține că se vor concentra și asupra cartierelor. 

Adauga comentariu