Anul cartierelor: Autoritățile, nemulțumite de ritmul lucrărilor la Baza Sportivă La Terenuri. Termenul limită a fost prelungit din octombrie, în „anul acesta”

Proiectul realizării uneia dintre cele mai moderne baze sportive în cartierul Mănăștur pare să se blocheze de-a binelea. După ce termenul limită prevăzut inițial pentru finalizarea lucrărilor de execuție a fost preschimbat din septembrie în octombrie 2021, acum autoritățile locale ar fi mulțumite dacă baza La Terenuri ar fi gata „anul acesta”, adică pe final de an.

După ce Ziar de Cluj semnala că administrația locală a transformat centrul municipiului într-un imens șantier, chiar dacă anul 2021 a fost dedicat, formal, cartierelor municipiului, reprezentanții Primăriei au susținut că lucrările de modernizare din cartiere, precum demolarea garajelor ori proiectul de realizare a bazei sportive La Terenuri reflectă interesul autorităților pentru toate zonele orașului.

„Suntem prezenți în toate cartierele, atât în centru, cât și în cartiere”, a susținut viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții la un post de radio local. 

La Terenuri – un proiect întârziat

Până și reprezentanții administrației locale au fost nevoiți să recunoască că ritmul de derulare al lucrărilor de la baza sportivă La Terenuri nu este unul satisfăcător, chiar dacă acesta reprezintă un exemplu de intervenție a autorităților în cartiere.

În „anul cartierelor”, La Terenuri reprezintă o prioritate, însă una marcată de întârzieri.

„Ritmul nu este cel dorit. 

Am câteva rezerve că vor reuși să recupereze termenul, iar dacă nu, vom sancționa.

Proiectul trebuie finalizat anul acesta”, a declarat Dan Tarcea. 

În urmă cu o lună de zile, primarul Emil Boc, însoțit de reprezentanți ai Primăriei, a efectuat o vizită în cartierul Mănăștur pentru a impulsiona desfășurarea lucrărilor la baza sportivă La Terenuri. 

„Baza sportivă „La Terenuri” din Mănăștur, realizată în proporție de 30%.

Am atras atenția constructorului cu privire la obligația respectării obligației contractuale de finalizare la termen a bazei sportive, sub rezerva aplicării penalităților de întârziere și a înscrierii pe nedorita „listă a rușinii” lucrărilor nefinalizate la termen.

Termenul contractual este luna Septembrie la care pot fi adăugate zilele ploioase în care nu s-a putut lucra, conform legii”, nota edilul Emil Boc.

Termenul limită a fost schimbat ulterior pentru luna octombrie 2021. 

Acum, autoritățile speră ca proiectul să fie finalizat „anul acesta”. 

Lucrările de la Baza Sportivă La Terenuri sunt executate de asocierea formată din SC RoVerde Landscaping SRL Petrești, jud. Ilfov – SC Open Trans SRL Sfântu Ilie, jud. Suceava – SC Electrogrup SA Cluj-Napoca – SC Cris Garden SRL București – SC Prospect Dream SRL.

Contractul a fost semnat în 2020, la sfârșitul lunii aprilie și are valoarea de 5,5 milioane euro, fără TVA.

 

 

 

sursa foto: captura emilboc/facebook.com

Adauga comentariu