„Anul 2021 va fi mai greu decât 2020” – susține viceprimarul Dan Tarcea. Pandemia a afectat veniturile Primăriei, dar autoritățile nu au o situație la zi a pierderilor înregistrate anul trecut

Criza sanitară se transformă tot mai clar într-una economică. Pandemia de Coronavirus a impactat în mod negativ veniturile Primăriei Cluj-Napoca. Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, anul 2021 va fi „mai greu” decât anul trecut. Cu toate astea, reprezentanții autorităților locale nu au încă o situație la zi cu pierderile cauzate de pandemie: „Se lucrează” încă la o asemenea analiză, apreciază Tarcea. 

„Evident că pandemia a afectat foarte multe sectoare economice și asta o să se vadă și în veniturile pe care o să le încaseze și Primăria municipiului Cluj-Napoca. 

Sectorul Horeca este cel mai afectat în acest moment.

Eu sper să revenim cât mai repde la viața din anul 2019, a declarat viceprimarul și economistul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții online.

Tarcea a reluat și subiectul preferat al primarului Emil Boc de ponderare a incidenței cu numărul de teste realizate. 

Criza sanitară se transformă în criză economică

De altfel, în privința efectelor negative ale pandemiei pe plan economic în Cluj - aspect reflectat și prin încasările la bugetul local, viceprimarul Dan Tarcea a recunoscut că pierderile sunt considerabile, dar specialiștii din administrația locală nu au reușit să ajungă la zi cu situația pierderilor înregistrate:

Nu avem încă o astfel de situație.

Se lucrează la o astfel de situație.

Dar este evident, încă anul trecut, să spun așa, nici nu au fost așa mari pierderile, pentru că oamenii au trăit din economii, Guvernul a mai dat câțiva bani celor din Horeca, așteptăm să vedem ce se întâmplă în anul 2021. 

Eu cred că anul 2021 o să fie un an mai greu decât a fost anul 2020. 

Pentru că foarte multe afaceri o să repornească foarte greu.

Unii au și renunțat la afacerile pe care le-au început. 

Va trebui să se gândească la altceva. 

Și cred că o să fie un an greu 2021, din toate punctele de vedere”, a recunoscut viceprimarul Dan Tarcea. 

Din păcate, realitatea economică din Cluj pare să fie total diferită de cea prezentată de PNL-iști în campanie electorală, atunci când vânturau cei cca 80 de miliarde de euro de fonduri europene de care România va dispune pentru a investi în sectoarele afectate de pandemie, dar și în dezvoltarea proiectelor de anvergură, precum cele pentru Cluj: Metrou, Centură Metropolitană, Tren Metropolitan, Spital Regional Cluj ori conectarea Clujului la Autostradă. 

În privința fondurilor clamate de PNL în campania electorală prin Planul de Reziliență și Redresare (PNRR), Tarcea a adăugat: 

„Planul acesta de Redresare și Reziliență nu se aplică, de exemplu, restaurantelor și cafenelelor. 

Sunt proiecte majore, dar care pot să compenseze per general, să spunem așa, una peste alta lucrurile să fie în regulă”, a apreciat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea. 

 

 

 

 

 

sursa foto: dantarcea/facebook.com 

Adauga comentariu