Antreprenorii Cristian și Diana Luca au făcut profit de 900 mii euro, în 2019, din lucrări de construcții. Firma lor, AWE INFRA, a avut contracte cu Primăria Turda

AWE INFRA Turda a fost înființată în 2015. Și-a început activitatea în următorul an. Firma este deținută de doi asociați și are obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Este de remarcat faptul că cifra de afaceri a crescut foarte mult într-un singur an. Presa locală a pus acest lucru pe seama unor contracte cu administrația publică din Turda.

Potrivit ultimelor date financiare disponibile, AWE INFRA Turda a rulat, în urmă cu doi ani, o cifră de afaceri de aproape 4,9 milioane euro, față de 2,2 milioane euro în 2018. În urmă cu patru ani, compania a înregistrat venituri totale în valoare de aproape 848 mii euro, iar în primul an de activitate cifra de afaceri a fost de 69 mii euro.

Profitul net declarat de AWE INFRA în 2019 este cel mai mare din istoria firmei. Astfel, compania din Cluj-Napoca a încheiat 2019 cu un profit net de aproape 901 mii euro. Creșterea este foarte mare față de anul 2018, când profitul net a fost de aproape 155 mii euro. Anii 2016 și 2017 au fost însă modești din acest punct de vedere, câștigul net fiind de 48 mii euro, respectiv 50 mii euro.

Numărul de angajați a crescut constant. Dacă în 2016, AWE INFRA avea 4 salariați, în anul următor a crescut la 14, în 2018 a ajuns la 55, iar în 2019 numărul angajaților era de 79.

AWE INFRA are doi asociați: Cristian Ioan Luca (95%) și Alexandra Diana Luca (5%). Administrator figurează Cristian Ioan Luca.

Presa din Turda scria în urmă cu trei ani că AWE INFRA a avut mai multe contracte cu Primăria Turda. Astfel, în 2018, compania și-a adjudecat prin procedura legală de achiziții publice lucrările de reparații la școlile Poiana, Avram Iancu și Teodor Murășanu din Turda. Firma antreprenorilor Cristian și Diana Luca au mai avut și două contracte semnificative de aproximativ 1,9 milioane lei și 1,5 milioane lei cu Primăria comunei Mihai Viteazu. În total, în 2017, AWE INFRA a semnat 10 contracte publice de circa 6 milioane lei.

Trei firme sunt conectate direct de AWE INFRA:

  • AWE SRL Turda – obiect de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor, asociați Cristian Ioan Luca și Ioan Luca, cifră de afaceri 41 mii euro, profit net 6400 euro, 5 angajați;
  • Elland Prodcom SRL Turda - obiect de activitate comerț cu ridicata al materialului lemnos și a materialelor de construcție și echipamentelor sanitare, asociat unic Cristian Ioan Luca, cifră de afaceri 57 mii euro, profit net 28 mii euro, 3 salariați;
  • Marcriagua SRL Sigmir, județul Bistrița Năsăud – obiect de activitate lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide, asociați Cristian Ioan Luca și Marius Dorel Galan.

Adauga comentariu