Antrenorul "U" Mobitelco, Paul Chetreanu, organizeaza primul concurs de atelaje canine din Cluj

Clujul va gazdui primul concurs de atelaje canine, eveniment ce se va desfasura in Parcul Central. Organizatorul evenimentului este Paul Chetreanu, antrenorul secund al echipei“U” Mobitelco Cluj. Sportivul va participa, si el, la concurs, cu cei doi caini din rasa Samoyed, Charlie si Cuba.

Iubitorii de caini  vor avea parte de un spectacol pe cinste in Pacul Central din Cluj-Napoca, unde se va desfasura prima editie a evenimentului “Cupa Clujului”, concurs de atelaje canine. In 11-12 octombrie, zeci de patrupede vor participa la eveniment, veniti din localitati ca Harghita, Covasna, Sfantu Gheorghe, Bucuresti, Oradea sau Timisoara. Clujenii vor avea ocazia sa urmareasca in concurs cele mai reusite exemplare  de Husky Siberian, Malamut de Alaska sau Samoyed Siberian.

Concursul este organizat de antrenorul secund al echipei “U” Mobilelco si asociatia pe care a infiintat-o, alaturi de alte persoane, “House of Happy Living”. Fostul baschetbalist clujean este, la randul sau, un mare iubitor de animale, si va participa la concurs impreuna cu cei doi caini ai sai din rasa Samoyed, Charlie si Cuba.

Evenimentul este unul inedit pentru aceasta zona a tarii, deoarece astfel de concursuri se desfasoara, in mare parte, in zonele cu temperaturi scazute. Totusi, clujeanul are experienta unor astfel de competitii, dupa ce a organizat, la Belis, prima cursa de sanii din Nord-Vestul Transilvaniei.

La evenimentul din Parcul Central, saniile vor fi inlocuite de biciclete si triciclete si va fi organizata si o proba de canecross. Traseul va strabate Parcul Central, pe o lungime de 1,7 kilometri. 

"Vor fi doua probe repetitive, in 10 si 11 octombrie. Pana acum, si-au anuntat prezenta 11 echipaje pentru  proba de tricicleta, printre care si eu, cam sase-sapte atelaje de biciclete si un car cu patru roti. La canecross ne asteptam la 40-50 de oameni. La aceasta proba ne bazam mai mult pe clujeni, care vor alerga impreuna cu cainii, pe o distanta de 1,2 kilometri”, explica Paul Chetreanu.

“Nu exista restrictii vizavi de animalele de companie. Vom face si o prelegere pentru dresaj”, completeaza acesta.

Cat priveste inscrierea la competitie, pana in 7 octombrie accesul este gratuit, iar din 8 octombrie, taxa de participare este de 25 de lei.
Prin acest eveniment, Paul incearca sa promoveze o alternativa la sporturile traditionale. Mai mult, evenimentul incearca sa adune laolalta iubitorii de patrupede, dar si sa puncteze probleme legate de cresterea animalelor in Cluj-Napoca. Regulamentul concursului poate fi consultat pe pagina evenimentului.

Adauga comentariu