Antonia, pe lista priorităților lui Boc: „Antonia nu are somn și nici nu poate fi coruptă, nici nu este supărată, nici nu este nervoasă”. Mult lăudatul proiect nu este funcțional în totalitate

Pe lista de priorități a bugetului local al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2021 se află și dezvoltarea aplicației Antonia – funcționarul virtual. Acum, acest proiect cu fonduri europene nu este finalizat, dar cu toate acestea conducerea Primăriei nu ratează nicio ocazie să o laude pe Antonia. Valoarea proiectului este de aproape 2,8 milioane lei.

Dezvoltarea funcționarului virtual Antonia presupune realizarea „contului de cetățean”. Aplicația va oferi autentificare de tip SSO (Single Sing On), adică va permite logarea utilizatorului folosind un singur ID și o singură parolă în toate aplicațiile ce sunt conectate la serviciul de gestionare a identității.

De asemenea, tot prin dezvoltarea funcționarului virtual Antonia se va face depunerea cererilor și petițiilor, urmărirea statusului cererilor depuse, efectuarea plăților cu și fără autentificare, evaluarea interacțiunii prin canale digitale, dar și accesul la o serie de documente personale rezultate în urma interacțiunii digitale.

Platforma Infochioșc Antonia va fi compusă din doi roboți fizici, fiecare cu funcționalități separate, ce vor permite proceduri digitalizate de solicitare de informații, de depunere a cererilor și de efectuare a plăților, ca alternativă la platforma web – la o primărie de cartier.

Tot în cadrul proiectului Antonia va funcționa și Chat-Bot – o nouă soluție digitală pentru interacțiunea cetățenilor cu Primăria. De asemenea, se va dezvolta o aplicație de tip CRM (Customer Relationship Management) și integrarea cu aplicația Infocet a Primăriei.

Emil Boc a explicat, pe scurt, în ce vor consta noutățile pe care le va aduce dezvoltarea proiectului Antonia.

„Este important de știut acest proiect european și care va avea posibilitatea la finalizarea lui să poți să depui o cerere la Primărie, la orice oră din zi și din noapte sau să plătești taxe și impozite locale la orice oră din zi și din noapte. Antonia nu are somn și nici nu poate fi coruptă, nici nu este supărată, nici nu este nervoasă. Ea pur și simplu vă stă la dispoziție pentru a putea să se comporte ca un funcționar virtual model. Și din acest punct de vedere Clujul dă tonul și în administrație, ceea ce reprezintă profilul lui – oraș al inovării, al inteligenței artificiale, oraș care este racordat la prezent”, a declarat primarul Emil Boc.

Adauga comentariu