Anna Horvath, umilită a doua oară la Curtea de Apel Cluj

Avocatul Sergiu Bogdan, reprezentantul fostului viceprimar Anna Horvath, a forumulat o cerere de revizuire, la Curtea de Apel Cluj, în legătură cu dosarul în care aceasta a fost condamnată, alături de afaceristul Fodor Zsolt, pentru trafic de influență. 

Potrivit apărătorului acesteia, de la dosar trebuiau înlăturate inteceptările efectuate de către Serviciul Român de Informații sub pretextul unui „mandat de siguranță națională”. Acest aspect a fost invocat și în momentul în care dosarul se afla pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, însă instanața a refuzat sesizarea Curții Constituționale a României pentru a se pronunța pe excepția de neconstituționalitate a modului în care Anna Horvath a fost interceptată. 

În cererea depusă la Curtea de Apel Cluj se solicită excluderea acelor interceptări, dat fiind că CCR s-a pronunțat pe acest aspect ca fiind nelegal, împreună cu rejudecarea dosarului în car Horvath și Fodor au fost condamnați. 

Însă Curtea de Apel Cluj a umilit-o și de această dată, respingându-i solicitarea: 

”În temeiul art. 459 alin. 5 din Codul de procedură penală respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de către numita Horvath Anna cu privire la sentinţa penală nr. 45/23.03.2018 a Curţii de Apel Cluj, Secţia penală şi de minori, definitivă prin decizia penală nr. 183/22.05.2019 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală.În temeiul art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală obligă pe Horvath Anna să plătească în favoarea statului suma de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare”, se arată în soluția pe scurt.

Adauga comentariu