Anna Horvath indeamna clujenii sa se alature miscarii Musai - Muszaj

Viceprimarul Clujului, Anna Horvath, se alatura miscarii Musai – Muszaj, care il acuza pe Emil Boc de “ipocrizie si manevra politica ieftina”. Viceprimarul a anuntat ca sustine campania „Primavara celor 1.000 Procese” , o campanie de 3 luni care urmareste ca, pana in 1 iunie 2015, cel putin 1.000 de cetateni clujeni sa ceara primariei amplasarea placutelor bilingve la intrarile orasului si cel putin 1.000 de cetateni clujeni sa se alature procesului care obliga orasul sa faca acest lucru.

Alaturi de Anna Horvath, si UDMR Cluj va sustine miscarea Musai – Muszaj.

“In urma discutiilor cu reprezentantul European Committee Human Rights Hungarians Central Europe, UDMR Cluj a decis ca nu va face o actiune separata in cazul placutelor, ci indeamna membrii Uniunii si pe toti maghiarii din Cluj sa se alature initiativei Primavara celor 1.000 de procese”, a scris Anna Horvath pe pagina sa de Facebook.

Viceprimarul Clujului a declarat, pentru Ziar de Cluj, ca aceasta alaturare vine ca o continuare fireasca a zecilor de initiative ramase fara rezultat din ultimii 10 ani.

"Prima decizie in cazul placutelor a fost in 2002, pe vremea primarului Funar, printr-un HCL care nu a fost niciodata respectat. In 2009, cand la primarie era Sorin Apostu, s-au strans 13.000 de semnaturi cu acelasi scop, dar tot degeaba. Eu si colegii mei am luat cuvantul in Consiliul Local, am avut tratative politice, dar degeaba.

Initiativele politice nu au dat rezultatul socotit, iar societatea civila a inceput un alt demers.Acum, niste tineri dau glas unei doleante impotriva careia nu se mai poate pune politicul impotriva. Iar daca raspunsurile vor fi la fel ca pana acum, se va merge mai departe.

Am decis ca eu si colegii din UDMR sa ne alaturam ca persoane fizice acestui proces, sa nu politizam, dar sa semnam, in nume propriu si nu ca organizatie sustinerea acestor idei. Pana acum s-au strans 3.000 de semnaturi", spune Anna Horvath.

Comentarii

eniko

12.02.2015 15:48

ha ha, prostii

dana

13.02.2015 14:03

musai ar fi alte chestii, soari, nu zic, si astea-s importante... Parcari ? Fluidizarea centrului si arterelor de iesire spre marile cartiere ? 

Radu

16.02.2015 16:30

Singura problema nerezolvata in oras sunt placutele!.. In rest, totul e perfect! Mai bateti mult moneda pe prostia asta?

Adauga comentariu