Anna Horvath, după condamnarea din dosarul DNA: "Așa a început, acum 3 de ani, astăzi se împlinesc 1095 zile...”

Fostul viceprimar al Clujului Anna Horvath rememorează dimineața în care a fost săltată de către cei de la DNA Cluj. Pentru prima dată, Anna Horvath povestește ce au însemnat pentru ea perchezițiile din 2016, urmate de ani de procese, finalizate cu o sentință de condamnare. 

„Ei au venit luni, 10 octombrie. La ora 7,38 István a mers la școală cu copiii, cu câteva minute mai devreme.

- Cine?- Am întrebat la interfon.
- Direcția Nationala Anticoruptie, deschideti poarta!
Așa a început, acum 3 de ani, astăzi se împlinesc 1095 zile, care în același timp au fost cele mai grele, cele mai educative și în același timp, cea au reprezentat cea mai specială perioadă din viața mea. Pentru că am trăit ca un cadou excepțional, rar, care poate depăși tot ceea ce poate depăși solidaritatea, protecția și puterea comunității, ceea ce m-a ajutat, de asemenea, să-mi păstrez integritatea, demnitatea, atunci când totul s-a pierdut. Am prins curajul să încerc să schimb ceea ce pot. Răbdare pentru a accepta inevitabilul. Și înțelepciune pentru a putea face o diferență între cele două.
Au trecut 140 de zile de când mi-au dat judecata lor(n.red sentința definitivă, dată de Înalta Curte de Casație și Justiție). Sufletele lor sunt pe ea. Faptul că încă nu au reușit să explice motivele deciziei lor este sugestiv. Și este ilegal, deși contează doar în cazul oamenilor de pe pământ.
Sigur, voi aștepta. Nu pot face nimic altceva, pentru că aceasta este menirea pentru mine, cea de a merge mai departe, de a continua să caut adevărul - adevărul, din care este doar unul. Da, există”, a declarat Anna Horvath. 

Anna Horvath, fostul viceprimar al Clujului, a fost condamnată în luna mai, de către Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost acuzată de trafic de influență, alături de omul de afaceri Fodor Zsolt. 

Adauga comentariu