ANI a decis: Adrian Oros s-a aflat in stare de incompatibilitate. Deputatul e socat

Deputatul clujean Adrian Oros (PNL) a fost declarat incompatibil de catre oficialii Agentiei Nationale de Integritate(ANI) pentru ca a detinut simultan functia de administrator al unei societati si cea de parlamentar. Oros sustine, insa, ca s-a adresat ANI inca de la inceputul mandatului, iar agentia l-a asigurat ca nu este incompatibil

”S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20 decembrie 2012 - 08 aprilie 2013, intrucat a detinut, simultan, functia de deputat si calitatile de asociat si administrator la S.C. VET AGA PET S.R.L.”, arata cei de la ANI pe site-ul lor.

Deputatul clujean se apara si spune ca el a anuntat Agentia Nationala de Integritate in doua randuri despre functia detinuta, insa ANI l-a “linistit” de fiecare data, spunandu-i ca nu se afla in stare de incompatibilitate.

“In 5 decembrie am infiintat acest cabinet medical veterinar din Baciu, care se ocupa de caini pisici, oi si vaci – asta e marea afacere despre care scrie toata lumea acum. Ulterior am facut solicitare ca vreau sa ies din cabinet, unde aveam 30% din actiuni, ca eram in campanie, doream sa fac politica, nu aveam timp sa ma ocup si de el. Mai mult, la inceputul mandatului am scris de doua ori ANI referitor la incompatibilitatea mea si am primit raspuns ca e ok . Eu am avut buna credinta ca m-am adresat in scris, am avut incredere si in asociati, dar pana s-au facut actele sa ies din asociatie a durat”, a declarat Adrian Oros pentru Ziar de Cluj.

Acum, deputatul asteapta raportul ANI, pe care agentia o sa-l trimita in termen de 15 zile de la constatarea starii de incompatibilitate.

“Deocamdata nu stiu cum sa reactionez. Nu am apucat sa vorbesc nici macar cu familia. Chiar am dorit, de la inceputul mandatului sa fie totul in regula. Acum o sa incerc sa imi apar drepturile; urmeaza sa vedem care sunt etapele”, a mai spus Oros.

Alaturi de Oros, mai au probleme de integritate Steluta Cataniciu (deputat PNL) si Gheorghe Surubaru (viceprimar PDL) declarati incompatibili de catre ANI si de catre instanta de fond.

Si Tudor Cataniciu, fiul deputatului liberal Steluta Cataniciu, are probleme de integritate. Acesta si-a completat „prin omisiune“ declaratia de avere pe vremea cand era angajat la Ministerul Muncii. Este vorba de o casa de 103 metri patrati in Cluj-Napoca pe care a primit-o drept „donatie”, unde cota lui parte este de doar o patrime. Ceilalti trei proprietari sunt ascunsi publicului, desi in declaratia de avere se impune acest lucru.

Fiul mamei lui

In luna martie, inspectorii Agentiei Nationale de Integritate au anuntat ca deputatul clujean liberal Steluta Cataniciu s-a aflat intr-o situatie de incompatibilitate pe vremea cand ocupa functia de consilier local clujean si, in acelasi timp, a reprezentat in instanta o societate comerciala pentru care si-a exprimat votul de membru al CL din cadrul municipalitatii clujene.

Alti politicieni din Cluj cercetati de ANI sunt prefectul Gheorghe Vuscan, dar si Eugen Cecan, consilier judetean din partea PNL.

sursa foto: ziuadecluj.realitatea.net

Comentarii

Claudiu

14.03.2014 09:04

Si Mate, Levente Mate. In cazul lui, ICCJ a stabilit clar ca a fost in incompatibilitate.

Adauga comentariu