Angajatii Primariei fac jocurile unui milionar clujean. Vezi despre ce este vorba

Angajatii Primariei si-au facut un obicei din a hartui an de an vanzatorii ambulanti din Parcul Central. Comerciantii de popcorn si vata de zahar sunt tinuti in sah de angajatii lui Emil Boc pe motiv ca prin activitatea lor de vanzare de pe aleile parcului ii deranjeaza pe patronii localului Carrousel. Solultia propusa de administratia locala celor care isi castiga din vanzarea de popcorn painea de zi cu zi este mutarea tarabelor pe un teren neviabilizat din apropierea Somesului. 

Comerciantii care detin tarabe in Parcul Central sunt nemultumiti de faptul ca Primaria a decis, in urma numeroaselor plangeri facute de catre administratorii terasei Carrousel, sa mute locatiile pe care acestia le ocupa in prezent. Propunerea Primariei vine ca o decizie de faliment asupra celor care isi castiga existenta in sezonul estival prin vanzarea de popcorn, vata de zahar sau inghetata. 

“Ii dezastru. Am un aparat mic de popcorn. Nici nu l-am adus astazi incoace pentru ca nu e nimic dupa cum vedeti. Nu e lume in parc. Toti care suntem aici avem abonamente cam de 4 ani de zile. Primul an am avut probleme, in al doilea an am avut probleme. De anul trecut suntem intruna hartuiti, hartuiti, de exemplu, de catre cei din fata si de cei de la Primarie. De trei ani de zile tot construiesc in parcul aici la Chios. Fiecare patron care vine ii casuna in cap, de ce suntem aici, ca le deranjam clientii. Anul trecut am fost pe marginea lacului si ne-au mutat pe aleea principala. Cei de la Chios au zis catre noi ca cine ne-a mutat acolo. Noi le-am raspuns ca Primaria. Noi nu am vrut sa ne mute aici, langa alee, dar Primaria ne-a mutat langa lac. Noi am vrut sa stam exact acolo unde suntem acuma pe aleea principala, dar cum Primaria ne-a mutat mai inspre lac, spre terasa. i-am deranjat pe domni. Nu incapeti de noi, le-am zis. Nu vreti sa fim aici, mergeti la Primarie si spuneti-le sa ne mute pe partea astalalta, aici, pe aleea trei. Noua ne convine. Nu suntem o suta de tarabe si daca avem aparat de facut popcorn, nu putem vinde hot dog. Nu le luam clientii”, a afirmat L.C. unul dintre vanzatorii ambulanti.

Tarabagii acuza birocratia de care dau dovada angajatii Primariei Cluj-Napoca. Cererile pentru abonamentele care permit vanzarea la taraba in parcul central au fost inregistrate inca de la inceputul anului, insa nici pana in prezent nu au fost solutionate. Mai mult decat atat, noile locatii pe care administratia locala doreste sa le impuna comerciantilor ar determina o scadere drastica a incasarilor ca urmare a lipsei afluxului de persoane din noua zona arondata. 

“Ne-am depus actele din 11 februarie. Altii din ianuarie. Ni se spune ca ni se va da loc, dar nu in parc. Tot asa au fost vorbele in fiecare an, ca nu ne da, ca nu ne da, si, pana la urma, tot ne-au dat voie sa vindem in parc. Acuma ne muta in spate acolo, langa stadion, pe terenul ala acoperit cu pietris. Dupa parcul de copii, acolo, unde nici nu e o zona amenajata. Ne muta acolo pentru ca au spus cei de la Primarie ca nu le mai convine la astia de aici de la Chios ca noi sa fim aici in parc, dar de nicio culoare sa fim aici in parc”, a declarat un alt vanzator ambulant. 

Cei care aduc bucuria copiilor prin vanzarea de popcorn, porumb fiert sau inghetata considera ca interesul angajatior din Primarie este mai mult de partea familiei Gadola, proprietarii cladirii Chios, decat a celor isi castiga traiul la taraba. 

“Anul trecut ne-au facut 11 sesizari la Primarie pentru toti cei care stam aici, in parc, cu tonetele. Motivul a fost ca de ce stam acolo pe alee, pe partea unde e lacul. Ca de ce suntem acolo, ca cine ne-a mutat. Noi le-am zis ca Primaria ne-a mutat acolo. Sa ne mute Primaria oriunde in parc numai sa ne lase sa ne castigam si noi o paine. In parc doar sambata si duminica e lume cand e timp frumos. In restul saptamanii stam degeaba, abia vindem 10 pungi de popcorn. Mergem dupa apa pana in parcul de copii. Platim trimestrial cam 240 de lei si nu ne ofera niciun fel de conditii. Tot timpul suntem hartuiti, tot timpul suntem alungati nu ne lasa in pace. Asta e singura noastra sursa de venit de la toneta asta. Ce putem sa facem aici, ca miliarde, nu putem sa facem. Cat sa ne castigam si noi o bucata de paine nu facem altceva”, completeaza vanzatorul.

Cei aproximativ 7 tonetari sunt decisi sa se lupte cu Primaria deoarece considera ca prin raziile repetate le este ingradit dreptul la munca. Mai mult, angajatii Primariei au amenintat comerciantii ca in cazul in care nu vor fi de acord cu noua locatie propusa le vor fi anulate pe loc abonamentele care permit vanzarea in parc. 

“De la Primarie a venit doamna Monica, dansa elibereaza actele. A venit si doamna Dacia Crisan care repartizeaza locurile. Am vrut sa mergem in audienta la primar, dar ni s-a spus sa nici nu incercam, ca s-a facut un contract pe 5 ani pentru locatia de langa malul Somesului. Unde nu vine nimeni. Daca suntem un deranj pentru cei care au terasa de la Chios, sa ne mute aici pe aleea asta. Noi am fi dispusi sa inchiriem casutele alea care au fost la targul de Craciun. Ar fi mult mai organizat, ar arata mult mai bine, mai civilizat, nu ar mai fi umbrele, nu s-ar mai vedea aparatele. Ar fi un lucru bun ca sa nu mai fim o pata de culoare in parc. Ar fi frumos, credem noi, sa fie in acelasi aliniament cu cei care vand kurtos.De parca cine are bani sa manance un gratar vine la noi sa manance popcorn. Depinde de buzunarul fiecaruia ce vrea sa faca in parc. Suntem cei mai vechi din parc, dar pentru noi nu este loc sa vindem decat acolo la terenul ala de pietris de langa linia de tramvai. Mai este Vasile, vanzatorul ambulant, de 24 de ani vinde popcorn aici, in parc. Noi il stim de cand eram copii si el e alungat si amendat de Primarie. Amenzi peste amenzi, am auzit ca peste 6000 de lei a luat amenda anul trecut. E ceva de neinteles. Acum chiar ne arunca ne spune sa punem punct si gata, dar nici chiar asa. Ca sa ne inchida gura ca nu ne da autorizatia, ne da, dar dincolo de parcul de copii sa ajungem in halul in care sa nu mai castigam nimic. Parcul nu e pentru toata lumea, asa se vede. Nu mai stim ce sa mai facem, suntem foarte stresati, nu venim de placere, venim sa castigam cinstit, sa traim de pe o zi pe alta. In orice oras e permis, de ce la Cluj nu se poate? Noi o sa stam si o sa primim amenzi pentru ca daca mergem acolo unde vor cei de la Primarie nu mai castigam nimic. Doamna Monica ne-a amenintat ca ne ridica si tarabele daca mai stam aici si ca o sa ajungem sa lucram pentru comunitate daca mai stam aici. Noi am inteles ca ea doar executa ordinele. Ne-au spus ca daca nu ne convine noua locatie ne anuleaza automat abonamentele care ne permit sa vindem aici”, a incheiat comerciantul L.C.

Comentarii

CetateanCluj

08.04.2016 19:33

Eu vin in parcul central ca sa ma plimb cu familia , copii mei se bucura de o vata de zahar , un pop-corn , o inghetata iar eu si sotia de bucuram de un hot-dog , suc sau kurtosh . Daca ne luati aceste bucurii din parc , de ce sa mai venim aici ? La fel de bine si frumos de putem plimba pe malul somesului ! Noi , majoritatea celor care batem parcul la fiecare sfarsit de saptamana alaturi de familie , nu ne permitem sa mancam pe terasa chios sau cum se numeste acum carousel ... preferam ceva la mana , sa ne bucuram de putinul aer curat care mai este in Cluj si preferam sa ne facem plimbarea rontaind ceva si potolindu-ne pofta cu ceva bun , cumparat de la comerciantii din parc! Mie personal nu mi se pare nici urat si nici mizerabil , iar daca ar fi urat , murdar ... de ce ar sta lumea la coada zeci de minute sa le cumpere marfa? 

unul de la primarie

08.04.2016 22:23

Singura solutie este sa va cautati si sa va angajati un avocat fiindca e clar ca ai mei colegi vor sa-si impuna interesele, sa-si aduca alti pupincuristi de la partid care dau si spaga de rigoare, nu ca voi! Credeti ca pe lasii de colegi ii intereseaza lacrimile voastre? Ei au servici ,,bun'' si nu le pasa de voi, care va castigati cu greu o paine! Cine castiga banii usor nu ii crede pe cei care ii castiga cu sudoare! Si ce sa le cereti de la militienii locali?! Astia au tras la saiba ani de zile, pe vremea lui Ceausescu iar acum, ca nu mai trebuie sa umble cu vaselina pe maini, se cred foarte importanti, ar amenda si pe ma-sa, numa' se se creada importanti!

mihai

09.04.2016 07:03

no mare bai daca merg in parc si vreau o ingheta sau floricele trebuie sa merg oare pe terasa la chios sa-mi cumpar? clientii de la chios au facut plangeri cumva la primarie ?  azi maine cei de acolo poate vor sa si ceara bani ca ne plimbam pe malul lacului 

florin

09.04.2016 09:45

Esti nebun Liviule !.!.! esti in campanie electorala si promovezi cacaturile...tu te-ai uitat la poza din articolo? tu vezi ce tiganie e acolo? Care print iti place? Ca la astea te pricepi, ai vandut multe.:))   

florin

09.04.2016 09:47

Pe bune, parca suntem dincolo de Carpati, Craiova! :))Da o tura pe la Viena si vezi ce inseamna comert ambulant! 

Adauga comentariu