Angajații Primăriei Cluj-Napoca s-au cocoțat în “Turnul lui Boc” și îi scuipă în cap pe fraieri

Angajații Primăriei Cluj-Napoca își bat joc de cetățeni, de presă, de lege. Se consideră mai presus de oricine, dacă judecăm după fapte. Se simt bine în turnul lui Boc, de unde pot să îi scuipe în cap pe fraieri pentru că ei sunt șmecheri și își permit comportamente de borfași.

Deja ne-am obișnuit că jurnaliștii Ziar de Cluj și NCN TV să primească răspuns la solicitări când au chef angajații administrației publice locale și nu cum prevede legea, adică în 10 zile sau cel mult, 30 de zile de la data înregistrării. Mai grav este că de o vreme încoace, a devenit o obișnuință pentru onorabilii din Primărie și să trimită răspunsuri în bătaie de joc. O să ajungem să obținem niște informații simple, pe surse?

Domnilor și doamnelor angajați ai Primăriei Cluj-Napoca, ați uitat că sunteți plătiți din bani publici și trebuie să transmiteți informațiile de interes public? Nu de alta, dar cetățenii acestui oraș, de pe spinarea căruia vă mâncați pâinea cea de toate zilele, au dreptul să știe cum se învârte bugetul orașului, ce muncesc bugetarii și ce se mai întâmplă cu proiectele mărețe de dezvoltare a orașului.

Ca să nu fim acuzați că scriem răutăți gratuite, iată dovada bătăii de joc a angajaților Primăriei. În 22 ianuarie 2018, Ziar de Cluj a trimis o solicitare către Biroul Mass-Media din cadrul Primăriei cu privire la activitatea Cluj Innovation Park, o societate înființată în 2014 ca să coordoneze activitatea a două obiective, care sunt tot la stadiul de șantier: Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) și Centrul de Sprijinire a  Afacerilor TEAM.

Iată întrebările pe care le-am trimis către Biroul Mass-Media:

În baza Legii nr. 544/2001, privind liberul acces la informații de interes public, vă rog să îmi comunicați următoarele:
1.În ce an a fost înființată societatea Cluj Innovation Park?
2.Care este scopul înființării acestei societăți?
3.Câți angajați are societatea Cluj Innovation Park?
4.Pe ce posturi sunt încadrați angajații și care este fișa postului?
5.Vă rog să îmi comunicați numele și prenumele angajaților.
6.Care este suma cheltuită cu salariile angajaților din momentul înființării societății până în prezent și care este sursa banilor pentru salarii?
7.Ce salariu a încasat lunar fiecare angajat al societății din momentul înființării până în prezent (defalcat lunar pentru fiecare angajat în parte)?
8.Care este cifra de afaceri a societății Cluj Innovation  Park din momentul înființării până în prezent (defalcat pentru fiecare an în parte)?
9.Ce profit/pierdere a înregistrat Cluj Innovation Park din momentul înființării până în prezent (defalcat pentru fiecare an în parte)?

Răspunsul a sosit în 20 martie 2018, după îndelungi insistențe din partea noastră. Jumătate din întrebări au fost ignorate. Nu au avut timp să cerceteze restul informațiilor. 60 de zile a fost un termen prea scurt. Noroc că există internet și am putut afla informațiile respective, “pe surse”.

Iată ce au obținut angajații Primăriei în 60 de zile de “săpături”:

Societatea Cluj innovationan Park SA a fost înființată în anul 2014 în scopul administrării a două centre de facaeri(CREIC și TEAM). Societatea are două contracte individuale de muncă, în vigoare precum și două contracte de mandat, unul de director general(Alexandru Coroian) și un mandat de director economic(Lenuta Lazarciuc). Bugetele de venituri și cheltuieli precum și execuțiile financiare pentru fiecare an sunt aprobate anual prin Hotarâre de Consiliu Local.
Act constitutiv
http://www.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/101(2).PDF Buget 2014
http://www.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/375(2).PDF Buget 2015
http://www.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/55(10).PDF Buget 2016
http://www.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/68(2).pdf
Buget 2017 http://www.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/287(1).pdf
Buget 2018 http://www.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/80(10).pdf

Citește și:

“Sitimenejerul” Gheorghe Șurubaru ne-a lovit în moalele capului cu un răspuns dur ca un popic când am cerut raportul de activitate pe anul trecut. Citiți și vă minunați!

Adauga comentariu