Angajatii Aeroportului ies in strada la proteste

Sindicalistii de la Aeroportul International Avram Iancu Cluj sunt ignorati de reprezentantii Consiliului Judetean. In urma discutiilor purtate ieri cu reprezentantii CJ sindicalistii nu au ajuns la nici o concluzie. Nu s-a gasit nici o solutionare a clara a solicitarilor acestora cu privire la iminenta blocarii conturilor Aeroportului Cluj incepand cu luna august, astfel ca angajatii vor protesta in fata Consiliului Judetean timp de doua ore incepand de joi.

Reprezentantii sindicatului sunt impotriva propunerii ca in sedinta ordinara din 30 iulie sa fie suspendate efectele hotararii CJC nr. 19/30.01.2014 privind garantarea unei finantari rambursabile interne in valoare de 50.000.000 lei.

“ Mentionam ca in lipsa asigurarii finantarii pentru obiectivul de investitii PISTA de 2.100 m, fie din sursele bugetare ale CJ Cluj pe anul 2014, fie din creditul bancar angajat de Aeroport şi garantat de CJ Cluj, asa dupa cum s-a semnat prin contractul de credit de investitii din 21.05.2014 cu CEC BANK SA, se va ajunge la blocarea conturilor Aeroportului Cluj, la sistarea platilor curente si la pierderea locurilor de munca ale angajatilor din perimetrul Aeroportului Cluj”, a afirmat Angela Suta, presedintele Sindicatul Independent al R.A. Aeroportul Cluj-Napoca

La intalnirea de ieri (14.07.2014) dintre reprezentantii Sindicatului Aeroportului Cluj si cei ai Consiliului Judetean Cluj nu s-au gasit solutii clare privind solicitarile sindicalistilor. Nemultumirea angajatilor de la aeroport are la baza masurile propuse de CJ Cluj din aceasta luna de a bloca garantarea unei finantari rambursabile interne.

“Spunem un NU hotarat actiunilor CJC de blocare a activitatilor pe Aeroportul Cluj si va invitam sa va alaturati demersului nostru pasnic de protest, daca va considerati afectati de aceasta situatie fara precedent, creata in luna IUNIE 2014 pentru investitia la PISTA de 2.100 m, data in exploatare in 26 OCTOMBRIE 2013”, a mai spus Angela Suta.

Incepand de joi, angajatii Aeroportului Avram Iancu Cluj vor iesi in strada protestand cinci zile consecutiv, dupa orele de program, in fata Consiliului Judetean Cluj. Sindicalistii estimeaza un numar de  aproximativ 500 de persoane care vor da  curs miscarilor de protest mentionand ca  activitatea operationala a Aeroportului nu va fi periclitata.

“Precizam ca activitatea operationala a Aeroportului Cluj se va desfasura in conditii normale de securitate si siguranta pe toata durata manifestarilor publice de protest care vor avea loc dupa orele de program cu personalul care nu este in mod direct implicat in activitatile de deservire a aeronavelor si de asigurare a sigurantei aeroportuare”, au mai aratat sindicalistii.

Adauga comentariu