Andrei Marga il acuza pe Maior ca sta in spatele comunicatului de la Departamentul de Stat

După mesajul de Ziua Națională a ambasadorului român la Washington, George Maior, în care acesta aduce o critică subtilă lui Dragnea și Tăriceanu pentru răspunsul dur adresat după primirea comunicatului, diplomatul a fost atacat de către fostul ministru de Externe, Andrei Marga.
 
 

Fostul ministru îl acuză pe ambasador că stă la baza comunicatului critic remis de Departamentul de Stat american pentru că ar fi furnizat informații false despre situația din România.

"Funcţionarii de la Bucureşti şi diaspora au lucrat să apară un astfel de comunicat", a afirmat fostul ministru de Externe în intervenţia sa, apreciind că, actualmente, de la "vârful puterii se încearcă să se înlocuiască o putere legitimă cu o putere nascută din mişcările de stradă”, scrie Adevărul, preluat de B1.ro.

"Nu e ceva care nu s-a mai întâmplat. E un obicei la noi, ba chiar un curent potrivit căruia face bine cel care toarnă vrute şi nevrute despre România. Clişee sunt în cancelariiile din lume, inclusiv în SUA. Acest curent a fost stimulat după 2014, iar noi nu am reacţionat. Cauzele pentru care persistă aceste clişee sunt multiple. De exemplu, marea presă nu mai are corespondenţi în România şi se bazează pe ceea ce scriu unii români. Sunt oameni în cancelarii care iau decizii în funcţie de sensibilităţi şi relaţii personale. Ca urmare, cred că mesajul Departamentului de Stat e o operă carpati-danubiano-pontică. Ambasadorul şi ambasada României de la Washington răspund de aceste lucruri”, a mai afirmat Marga într-o emisiune la TVR.

Comentarii

Fara

03.12.2017 00:29

In primul rand, securistul andrei marga. Pe noi tot timpul ne-au frecat americanii, evreii, ungurii, bubulii, oricine da sigur cineva ilegitim. Aia is prosti la dep de stat sa nu vada cu ochiul liber ce se intampla. Daca ne-o luam peste cap sigur e o conspiratie, cineva minte....SECURISTUL marga. (chestia este ca cel care nu isi asuma ceea ce comenteaza, in fapt este un labar. labari caere se intreaba ce inseamna anonim. toti imprastiatii pe un perete sunt niste anonimi proveniti dintr-o laba - de data aceasta una verbala. fara asumarea unei identitati, esti doar o improscatura pe un perete. ai dreptate dar tot o laba esti)

Claudia

03.12.2017 10:06

Marga fiind cel care a dat brânci sistemului de învățământ pe pantă în jos?

Fodor Gicu

03.12.2017 19:33

Nici vorba, dl Marga a impulsionat invatamantul. Clarrrr !

Ardelean

03.12.2017 19:48

Marga- calorifer rotund a dat la vale învățământul într-o simbioză roșie cu foștii lui parteneri comuniști și securiști. Și tot latră individul...

Adauga comentariu