Andreea Chiș, protagonista scandalului din CSM. Fosta nevasta a lui Tulus s-a opus la validarea lui Gheorghe Stan, pentru funcția de șef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie

Clujeanca Andrea Chis a dat-o cu mucii-n fasole. Ieri, Andrea Chis a fost protagonista unui scandal, fix in plenul CSM. Madam Chis s-a pus într-o situație jenată când, in ședința CSM la validarea numirii lui Gheorghe Stan in functia de procuror-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, femeia s-a opus cu vehementa si a cerut ca rezultatele lui Stan să fie declarate nule. Oare or fi mandri de ea judecatorii care au votat-o? Cica, asa ii reprezinta ea, expunandu-si opiniile care ii ingrozesc si pe cei mai neavizati intr-ale Dreptului! Doamne fereste! Pe langa indarjirea cu care fosta nevasta a lui Tulus isi sustinea punctul de vedere, si care, fie vorba intre noi nu ne-a surprins deloc, am remarcat si mutenia judecatorului Bogdan Mateescu. La un subiect de o asemenea greutate, ne asteptam ca Bobita sa fie la unison cu Chis si sa urle ca nu e legea buna, ca membrii CSM, ministrul Justitiei nu stiu carte... 

Dar, surpriza, Mateescu a tacut malc, nu a scos decat vreo 50 de cuvinte, pe un ton redus, fara sa se traga de fata si fara sa se crizeze. Mai mult, auzim ca Bogdan Mateescu ar fi votat chiar pentru validarea lui Stan. Interesanta abordare, ne intrebam ce o fi patit?

Din doua una: fie a stiut din start ca nu are sorti de izbanda, atata vreme cat legea este clara, fie nu a primit nicio indrumare si a mers si el cu majoritatea. Bravo, Bobita!

Concret, sedinta Plenului CSM de ieri  a inceput cu interventia judecatoarei CSM Andrea Chis, care a cerut ca sa fie invalidat concursul, pe motiv ca din componenta Comisiei de concurs pentru numirea in functia de procuror sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie a lipsit un membru, respectiv reprezentantul Sectiei pentru procurori din CSM. Opinia lui Chis a fost ca fata de aceasta situatie se impune reluarea concursului, astfel incat din comisie sa faca parte un procuror din cadrul Sectiei pentru procurori din CSM.

La randul sau, prezent la sedinta Plenului, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si-a exprimat deschis convingerea ca Sectia pentru procurori nu a vrut sa isi desemneze reprezentantul. Acest lucru insa, a aratat Tudorel Toader, nu atrage nulitatea concursului, dat fiind ca legea este extrem de clara si vorbeste despre "majoritatea" membrilor Comisiei de concurs, nu despre unanimitate.

Cea care a tinut sa puna cartile pe masa a fost judecatoarea Gabriela Baltag, care a semnalat faptul ca asemenea sedintei de Plen din 17 ianuarie 2019, judecatoarea Andrea Chis a facut tot posibilul pentru a bloca functionarea Sectiei, Gabriela Baltag subliniind chiar ca Andrea Chis a fost dintotdeauna impotriva acestei structuri.

Sursa: Luju.ro

Adauga comentariu