Anca Ciubancan, fortata de Vasile Dancu sa isi dea demisia de la sefia PSD Cluj-Napoca

Anca Ciubăncan a fost fost forțată să își dea demisia din funcția de președinte PSD Cluj-Napoca la presiunea lui Vasile Dâncu, președintele Comitetului Național al PSD și cel care deschide lista la Senat pentru alegerile parlamentare din 6 decmbrie 2020. „Mutarea” a fost recunoscută, într-un târziu, și de PSD Cluj prin intermediul unui comunicat.

„S-a decis dizolvarea Biroului Politic Municipal și numirea în funcția de președinte interimar a domnului profesor Ovidiu Ioan Săcară, ocupația expert-consilier Poșta Română.

Formula completă a întregii structuri de conducere interimare a Organizației PSD a Municipiului Cluj-Napoca va fi stabilită în cel mai scurt timp, astfel încât să se asigure atât climatul potrivit pentru organizarea alegerilor parlamentare, cât și comunicarea publică a organizației PSD Cluj-Napoca”, se arată într-un comunicat al partidului.

Ziar de Cluj semnala recent demisia Ancăi Ciubăncan din funcția de președinte al PSD Cluj-Napoca, care-și motiva decizia prin rezultatele slabe ale social-democraților la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

„Mi-am dat demisia din funcția de președinte PSD Cluj-Napoca, din două motive: 

1. Faptul că rezultatele la Cluj-Napoca nu au fost niște rezultate care să ne onoreze, așa precum știți, fapt pentru care mi-am asumat acest eșec. 

2: La alegerile interne din ianuarie 2020, când am fost aleasă președinte, m-am angajat că îmi voi depune mandatul după alegerile locale pentru a se reorganiza alegeri în vederea consolidării echipei și pentru a-i valoriza pe cei care au muncit în campanie alături de echipa PSD Cluj-Napoca”, declara Anca Ciubăncan. 

CITEȘTE ȘI: De ce a demisionat Anca Ciubăncan din funcția de președinte PSD Cluj-Napoca? „Mi-am asumat acest eșec...”

De fapt, demisia este explicată prin presiunea făcută de Vasile Dâncu, context în care la conducerea organizației municipale a social-democraților clujeni a fost numit Ovidiu Secară, după eliminarea Ancăi Ciubăncan. 

 

 

Adauga comentariu