ANAF, biciul lui Vâlcov

Mass media rea susţine că Darius Vâlcov vrea s-o pună sub el pe don’şoara Mihaela Triculescu noua şefă de la ANAF. Că punerea în realitate se va oficia prin subordonarea ANAF Secretariatului General al Guvernului. Altfel nu ştiu la ce v-aţi gândit... Ruşine!

ANAF va primi de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză (aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului), nişte liste cu firme și domenii cu risc fiscal pe care va trebui să le controleze. Ceea ce e perfect, era şi timpul să se lase în pace babele şi moşii care produc fraudă fiscală mortală vânzând produse la colţul străzii şi să se treacă la controlul celor care chiar reprezintă un risc fiscal, mai ales acelea care într-un an raportează luna de pe cer, iar în celălalt sunt în Groapa Marianelor a falimentului.

Modalitatea de preluare și stabilire a acțiunilor de control vor fi realizate de către ANAF, care apoi va da raportul către CNSP pentru motivele pentru care unele dintre propunerile Comisiei nu au fost preluate şi prelucrate. Adică ANAF va practica un fel de poziţie capră... Cam aşa sună prevederile din acest „Protocol” (denumit acord, ca să nu sune ca naiba în urechile statului paralel), pe care l-a semnat Vâlcov cu pupila sa Triculescu.

Dacă e acord, nu protocol, nimeni nu va putea afirma că ANAF va executa ordinele de control trasate de către Comisia de Prognoză și va da explicații tot acesteia când nu le va respecta. În nici un caz nu vom putea vorbi despre ANAF ca fiind braţul armat al Comisiei de Prognoză, care nu este altceva decât mănuşa de catifea de pe pumnul oţelit de şpagă al consilierului guvernamental Darius Vâlcov, cel care face şi desface politici bugetar-fiscale în Guvernul Dăncilă.

Haide să vă traduc eu ce se va întâmpla în fapt (s-a mai întâmplat, nu este prima guvernare care se foloseşte de măciuca ANAF în interes personal): urmează doi ani electorali grei. Aşa că, pregătiţi-vă portofelele şi învăţaţi Crezul Fiscal: “Cred într-unul impozitat! Mă lepăd de ce-am agonisit! Mărire ție taxă, mărire ție impozit. Mulțumim!”

Anul trecut, de Sfâta Parascheva, ca orice guvern post-decembrist care se respectă, şi Guvernul Dăncilă a emis promisiunea unei amnistii fiscale. În astfel de situaţii, țeparii și rechinii financiari, care își vor fi achitat restanţele principale către stat, vor beneficia de anularea penalităților de întârziere aferente acestora. De asemenea, în anumite condiții (pile, cunoștințe, relații), vor putea beneficia chiar și de ștergerea de la plată a unei părți din dobânzi. Restul, bizonii şi guvizii care şi-au plătit la timp și întocmai datoriile și obligațiile față de stat, rămân cu plata şi certificatul de bun cetăţean. Oricum astfel de scutiri nu sunt date pentru pârliții care nu au după ce bea apă, ci pentru cei restanţi cu milioane de euro la buget. Să nu vă plângeți, ci să plătiți întocmai și la timp: ca orice guvern care se respectă, şi acesta are de dat pensii şi salarii. Să aveți încredere în creșterea și diversificarea taxelor și impozitelor. Să munciți, să aibă Guvernarea ce lua – nu vă prezentaţi cu portofelele goale în faţa inspectorilor ANAF, că nu e frunos! Şi se sesizează CNSP cu privire la riscul pe care-l reprezentaţi.

Dacă cumva vi s-a părut că aţi auzit declaraţii de genul: “Românii nu au de ce să își facă griji! Guvernul nu introduce taxe care să-i afecteze pe cei cu venituri mici și medii”, vi s-a părut. Cred că noile taxe de drum vor împovăra rezervorul mașinilor, fără ca un milimetru de autostradă să se nască din acest efort. Că accizele și suprataxele pe carburanți asfaltează pensii speciale.

Aşa că bucuraţi-vă de marea minune economicească și duhovnicească ce va să vie atunci când veţi afla. Să vă veseliţi şi să cântaţi, împreună cu un sobor de preoţi: “Guvernul ne va îngropa de vii cu taxa pe impozit călcând / Și celor din morminte, taxe dăruindu-le”.

Iar inspectorii ANAF, de pe margine, vă vor îndemna: “luați de împărtășiți, aceasta-i taxa de la domnu’ Vâlcov și-acesta-i control de la don’şoara Triculescu”!

Adauga comentariu