Amintiri din România

  • Un bloc construit ilegal acum 5 ani a luat foc (în București, dar putea să fie oriunde în țara aceasta, mizeria și hoțiile din Urbansim fiind aceleași), făcând scrum agoniseala a zeci de români care aveau impresia că există apartamente ieftine și dezvoltatori imobiliari generoși. De obicei, “dezvoltatorii” aceștia “imobiliari” sunt foștii bișnițari de valută. Acum fac bișniță cu imobiliare. Cum pliau mărcile și dolarii în două (să pară dublul sumei), sau puneau teancul de ziare între două bacnote, așa vând și azi: vând două blocuri făcute ca investiție în materiale pentru doar unul și pun numai gunoaie în loc de materiale de calitate (blocuri îndoite). Știre era dacă blocul era construit legal și avea autorizație ISU, iar păgubiții ar fi fost în situația de a fi despăgubiți la valoarea pierderilor suferite. Știre era dacă DNA închidea uzinele de pușcăriabi de la “urbanism” – indiferent de Urbanismul oricărui oraș sau municipiu din țara aceasta de furat, înainte ca miile de astfel de “investiții” să fi răsărit ilegal printre case în zone în care nu aveau ce căuta. Știre ar fi dacă i-ar căuta cineva la avere pe “urbaniști” și pe primarii care stau de 6 să poată fura amicii lor “investitorii”. Știre era dacă, așa, mai pe la orele prânzului, dezvoltatorul, constructorii, arhitecții, primarii și ăia de la urbanism și disciplina în construcții dădeau cu suspinatul în fața procurorilor.
  • Mai există în Codul de Jecămănire Fiscală prevederea din Art. 180. - (1): “Persoanele fizice care nu realizează venituri (…) datorează, lunar, contribuţie de asigurări sociale de sănătate şi au obligaţia să solicite înregistrarea la organul fiscal competent, în termen de 15 zile de la data la care se încadrează în această categorie”. Că aș vrea să știm dacă un sugar este persoană fizică? Să știm ce venituri realizează - altceva decât răhățeii din scutecuț -cei pe care le dorim să-l halească celor care au inventat această măsură de jaf a propriilor cetățeni.
  • Aflăm de la Liviu “Genunche” Pop, fost sinistru al Învățământului, că sutele de mii de firme care s-au închis de când s-a prăbușit PSD peste țară în diverse alianțe și co-alianțe, au intrat în faliment din cauză că au furat de la stat. Și că se vor mai închide și altele pentru că “fură de la stat”. Statul fiind ei, cei care jumătate guvernează: o parte din pârnaie, un sfert din sălile de tribunal, iar ceea ce a rămas de pe treptele DIICOT și DNA. Partidele politice când vor începe să se închidă că fură de la stat?
  • Și încă una de Secolul XXI (care va fi, chipurile, religios – dacă nu, are să dispară): Angajat din bani publici să ia decizii pentru comunitate, Ion Ștefan, consilier județean al PNL în Galați, face un ban ”cinstit” promițându-le oamenilor că-i scapă de vrăji, blesteme și vindecă fricile, dar, atenție, câte o singură frică pe ședință. Deci: leagă și dezleagă cununii, scoate argintul viu din om și înlătură spaimele. E numai bun de ținut, în ordinea talentelor: pe lângă Tăriceanu, șef la ANAF și în fruntea DNA. Și mai râdem de Dăncilă... ?!

Adauga comentariu