Americanii vin sa ne dea nana la fundulet cu Newsweek si Europa Libera

Ascultam Europa Libera cu tata sub patura si imi notam citatul zilei in fiecare seara, asa mi se parea mie ca trebuie. Sunt sigur ca a insemnat ENORM pentru Romania, ca si pentru orice stat aflat sub dictatura. Dar timpul Radio Europa Libera a trecut. Sa vii azi sa mucosesti amintiri despre trecut la 30 de ani de la moartea lui Ceasca pretinzand, hahaha, ca vei curata presa de mizerie prin jurnalismul tau, cand tu esti un simplu RADIO, da, adica un mijloc de comunicare la fel de slab ca printul si pe moarte, ca si printul, mi se pare kafkist. Deci, un radio care se comporta mai mult ca un online si care mizeaza pe editorialele unor obositi, plus reportaje de TV, desi e RADIO, iata ceva nou. Insa eu am o parere despre asta: ziarele si televiziunile


tinute din banii SRI, gen hotnews, digi24, g4media, nu mai livreaza audienta, sunt vai de capul lor, asa ca iluminatii murdari ai lumii (ma doare in cur daca e vorba de Soros sau de un grup de multinationale ce fabrica arme) au decis sa importe pentru prostii de romani marci internationale de presa, chipurile de necontestat: asa a aparut Newsweek, finantat din banii securistilor si multinationalelor, asa apare acum Radio Europa Libera. Sa imi zica mie Pazvante Chiorul din ce bani se sustine Newsweek ca sa plateasca tipar, salarii si impozite in cuantum de 100 000 de euro pe luna, cand ei nu ai GRAM de reclama vanduta pe audienta, fiindca, ce sa vezi, audienta nu au (am o sursa in reteaua inMedio si mi-a spus ca nu vand nimic)? Cand pe online Newsweek nu are nici macar traficul afisat? Ah, da, primesc reclama “implicita” de la multinationale (OMV Petrom are o reclama cat ecranul, dar e cam singura).


Si acum Radio Europa Libera. Eu sunt injurat ca am incheiat un contract de promovare politica cu PSD (care nu mi-a alterat libertatea de exprimare si nici nu m-a oprit sa critic PSD), si veniti voi, ipocritii vietii, sa imi dati lectii. Adica va faceti, idiotilor, ca nu vedeti ca Radio Europa Libera e o institutie media atat de “independenta” incat e platita FIX din banii statului american. 


Deci americanii, disperati ca isi iau mumu in Romania, finanteaza de acum 2 marci de presa de sorginte americana, finantate de SUA complet. Aha, si asta e mai bine, nu?


Va mai fac o predictie: Newsweek si Free Europe vor esua lamentabil. Traim o noua era in mass-media, sunt branduri invechite si neadaptate schimbarilor tehnologice si profesionale.


O idee mai buna era o franciza CNN, dar aia sunt tarfe pe bani (vezi cazul CNN Turk, acum controlat de Erdogan).
Si nu e musai o problema de branduri media, ci si de jurnalisti. Toti jurnalistii romani din aceste institutii sunt batrani, dornici doar sa mai traga basini editoriale, sunt mercenari de presa trecuti pe la patroni penali unde au pupat cururi, in timp ce azi, cu aceleasi buze, saruta icoanele americane ale Libertatii de Expresie, de care lor putin le pasa. 


Cand stai in biroul caldut si scrii cacaturi de opinie despre cat de porc e Dragnea (90 la suta din paginile 1 ale Newsweek au fost anti PSD sau Dragnea), nu imi spune ca ce faci tu e presa. 
Dragnea si PSD, in general, orice partid aflat la putere trebuie criticat pentru faptele sale, pentru nerealizari (si PSD are o tona), dar nu esti cu nimic mai ziarist ca aia pe care ii injuri ca-s “cu PSD” cand tu ai uitat de cuvantul “obiectivitate”.


Asa ca, baieti, mai decalotati, mai recalotati, dar nu imi dati lectii. Cel putin nu mie.

PS: Vaaaai, ce au sarit ieri politicienii USR si PNL, si Digi24Sux si UM G4 Media la gatii lui Dragnea si CNA pentru avertismentul dat Realitatii. Cica dictatura, cica libertate de expresie. Ba, uitati-va la ziua de 10 august si la ce au facut aia de la Realitatea in acea zi pe post si ziceti-mi daca ala e jurnalism. M-as fi bucurat ca astia de zbiara in sustinerea Realitatii sa zbiere si despre datoriile la stat de zeci de milioane de euro pe care Realitatea le are si sa incerce sa afle cum e posibila o insolventa de un secol cand pentru restul muritorilor lucrurile se transeaza ozonpertz.

Adauga comentariu