Americanii trimit DRONE la Câmpia Turzii. Modelul MQ-9 Reaper a fost folosit la asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani

Vești bune pentru români. Sau vești proaste, depinde din ce punct de vedere privim informația. Cert e că SUA vor trimite drone MQ-9 Reaper la baza 71 aeriană din Câmpia Turzii. Conform umbrela-strategică.ro, mutarea are drept obiectiv să „promoveze stabilitatea și securitatea în regiune și să consolideze relațiile cu aliații NATO și alți parteneri europeni”.

Cu o rază de acțiune de 1850 de kilometri, dronele MQ-9 Reaper vor acoperi întreg bazinul Mării Negre. Drona poate zbura până la o altitudine de 15.240 de metri. ”SUA și România au un parteneriat permanent pentru a gestiona chestiuni de securitate regională și globală. Pentru a promova aceste interese, Forțele Aeriene ale SUA în Europa, componenta aeriană a Comandamentului European al SUA, vor opera aeronave fără pilot MQ-9 Reaper de la Baza aeriană 71, Câmpia Turzii, România, ca expresie vizibilă a eforturilor americane de a spori stabilitatea regională și de a participa la diverse exerciții în regiune”, se arată într-un comunicat al Forțelor Aeriene ale SUA în Europa și Africa.

Drona MQ-9 Reaper este cea mai comodă armă folosită de americani în ultimii ani. Fără a pune în pericol viața unui pilot (cum s-ar întâmpla în cazul unui avion), drona poate ucide fără milă, cu precizie milimetrică, orice dușman al poporului american. Cum e și cazul generalului iranian Qasem Soleimani, ucis în urmă cu o lună cu o dronă MQ-9 Reaper. 

Costul unei drone se ridică la 16 milioane de dolari per unitate. 

 

 


Adauga comentariu