Amenzi pentru șoferii care parchează pe trotuar pe Titulescu. Tarcea: Să își caute un loc de parcare pe străzile adiacente. Nu putem parca toți în fața blocului

Primăria Cluj-Napoca ia în sfârșit măsuri împotriva celor care parchează pe trotuar pe Bulevardul Nicolae Titulescu. După zeci de reclamații venite din partea celor care nu pot folosi trotuarul, Primăria a început să împarta amenzi celor care parchează pe trotuar. Aceștia au distrus și spațiul verde, iar tot noroiul este adus pe carosabil și pe trotuar. 

Viceprimarul Dan Tarcea le recomandă acestora să parcheze pe străduțele adicaente, acolo unde Primăria a amenajat 500 de locuri de parcare, chiar dacă asta înseamnă să meargă 10 minute pe jos.

„Sunt amendați pentru că au parcat mașinile pe trotuar. Atunci când o mămică cu cărucior sau o persoană cu dizabilități nu poate să circule pe trotuar din cauza mașinilor parcate, cum ar trebui să abordăm această situație? Toate mașinile care parchează pe trotuar pe Titulescu trec peste spațiul verde. Toată mizeria de pe acel spațiu care nu mai este verde ajunge pe trotuar. Noi am reușit prin reorganizarea sensurilor unice să facem 500 de parcări suplimentare. Ei au această alternativă, nu sunt parcări cu abonament și pot să își caute un loc de parcare pe străzile adiacente. Noi am reorganizat traficul din Gheorgheni în 2019 și am făcut străzile cu sens unic. În Viena nu sunt locuri de parcare individuale. Acolo poți parca în interiorul cvartalelor oriunde găsești loc de parcarea, adică nu neapărat în fața blocului. De pe Take Ionescu până pe Bulevardul Titulescu nu cred că se fac mai mult de 10 minute pe jos. În momentul în care am desființat locurile de parcare de pe Nicolae Titulescu am decis să fie patru benzi. Erau 320 de mașini parcate pe tot Bulevardul iar prin reorganizare au rezultat 500 de locuri de parcare. Fiecare își dorește să parcheze mașina în fața blocului, dar din păcate nu se poate”, a declarat Tarcea. 

Viceprimarul le-a transmis clujenilor că trebuie să intervină o schimbare la fiecare dintre noi și să nu mai fie două-trei mașini la fiecare apartament. De asemenea, Tarcea susține că fiecare clujean care își achiziționează so mașină trebuie să se gândească și unde o parchează.

„Nu se poate ca la fiecare apartament să fie două-trei mașini. Orașul nu a fost proiectat așa. Discutăm despre Bulevardul Titulescu, un bilevardul din anii 70-80 care nu a fost proiectat să ducă un număr atât de mare de mașini. Fiecare cetățean al municipiului în momentul când își cumpără o mașină trebuie să își pună întrebarea: Unde o parchez? Este dreptul lui să își parcheze mașina, dar trebuie să se gândească și unde o parchează. Dacă parchează pe trotuar există riscul să fie amendat. Dacă o parchează pe treceri de pietoni, stații de autobuz sau în alte zone, s-ar putea să fie ridicată. Trebuie să avem un echilibru și schimbarea trebuie să vină de la noi, de la noi de acasă. Să nu mai avem două-trei mașini la un apartament, să ne reorientăm situația. Nu este normal ca cineva care vrea să folosească trotuarul să fie nevoit să iasă pe carosabil. Fiecare trebuie să găsească soluții alternative”, a mai declarat Tarcea.

 

 

Adauga comentariu