Amenzi de peste 300.000 de lei pentru primarii si firme de salubritate pentru gunoaie depozitate ilegal

Fenomenul deseurilor depozitate ilegal a luat amploare in ultimele luni, in special dupa inchiderea rampei de la Pata Rat. Gropi clandestine de gunoi apar la tot pasul, asa cum Ziar de Cluj a atras atentia in mai multe randuri.

Fagetul este plin de gunoaie, iar in Baciu s-a facut o adevarata groapa cu resturi menajere depozitate la marginea satului. In ultimele trei luni la Garda de Mediu Cluj s-au inregistrat 11 sesizari de depozitari necontrolate de deseuri.

“Sesizarile au fost facute pentru depozitari de pe raza municipiului Cluj-Napoca, Turda, Garbau, Bucea, Salistea Noua si zona Tarnita. NU au fost identificate persoanele vinovate, sesizarile fiind facute dupa ce s-a constatat depozitarea. In perioada mai-august, ca urmare a sesizarilor, dar si a controalelor efectuate, au fost aplicate 9 amenzi contraventionale in valoare totala de 312.000 de lei, pentru managementul necorespunzator al deseurilor menajere. Masurile luate au vizat eliminarea acestor depozitari si au fost dispuse in special operatorilor de salubritate, precum si administratiilor publice locale, acestea avand competente legale privind gestiunea deseurilor pe raza de administrare. Asa cum se cunoaste, problemele recente la nivel de judet sunt generate de nerealizarea Sistemului Integrat de Management al Deseurilor (SMID) pentru judetul Cluj, titular Consiliul Judetean Cluj”, au precizat reprezentantii Garzii de Mediu Cluj.

Adauga comentariu