Amenajarea Someșului Mic: Păunel Tișe, la degetul mic al premierului Dăncilă. “Am solicitat implicarea și sprijinul său”

Someșul Mic ar putea fi, în sfârșit, amenajat. După ani întregi în care Consiliul Județean și-a arătat neputința, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, i-a trimis o solicitare scrisă premierului Viorica Dăncilă în vederea susținerii acestui proiect, cu importante efecte și asupra pistei Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj. 

Astfel, Păunel Tișe a adresat o Solicitare de implicare a primului ministru pentru finalizarea lucrărilor de amenajare a râului Someșul Mic.

După cum se precizează în comunicat, impactul acestui proiect este unul major la nivelul județului Cluj:

”Astfel, amenajarea hidrotehnică a râului Someșul Mic va scoate de sub efectul inundațiilor 1785 de locuințe din municipiul Cluj-Napoca și din comuna Apahida, 476 de IMM-uri, 877 de hectare de teren.

Mai mult, de această investiție vor beneficia și Centrul Agro Transilvania S.A., Aeroportul Internațional „Avram Iancu” și Stația de epurare a municipiului Cluj-Napoca”, precizează Alin Păunel Tișe în solicitarea oficială. 

Evident, cazul se aseamănă cu cel al Spitalului Regional de Urgență Cluj: un poriect nereușit la nivel județean, este scos treptat de la naftalină și transferat autorităților centrale. 

”Nerealizarea acestor lucrări pune în pericol construcțiile din imediata vecinătate a cursului râului, favorizând inundarea întregii albii majore actuale.

Așadar, îi solicit public doamnei Prim-Ministru să intervină și să sprijine acest proiect extrem de important la nivelul județului Cluj. Amintesc, totodată, că de acest proiect este strâns legată și lucrarea de extindere a pistei Aeroportului Internațional Cluj”, conchide Păunel Tișe, în calitate de președinte al Consiliului Județean Cluj.

Este totuși uimitor cum președintele CJ Cluj, Alin Tișe, care a uita să mai finanțeze Aeroportul din Cluj, care a reclamat același Aeroport la Autoritatea Aeronautică Română, semnalând că în orice moment, pe noua pistă de aterizare/decolare a Aeroportului clujean, se pot produce catastrofe aeriene, care s-ar solda cu zeci sau sute de morți. Pista respectivă a reprezentat o investiție inaugurată în 2013 și a costat 40 de milioane de euro.

CITEȘTE ȘITișe nu ține cont de nimic și taie în carne vie. Cea mai profitabilă companie din subordinea Consiliului Județean rămâne cu un buget ciuntit

Cele două expertize care au urmat, prin implicarea Autorității Aeronautice Române, au demontat afirmațiile susținute de președintele CJ Cluj, Alin Tișe. 

CITEȘTE ȘITișe, saboteurul: cum a încercat să îi submineze activitatea directorului Aeroportului Internațional "Avram Iancu” Cluj, David Ciceo

în repetate rânduri, în cadrul ședințelor de Consiliu Județean, Alin Tișe, în calitate de președinte al acestui for, a lansat afirmații cu caracter denigrator la adresa conducerii Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” ori cu privire la activitatea care se desfășoară pe aeroportul clujean.

Solicitarea de astăzi relevă o cu totul altă imagine a președinelui Consiliului Județean Cluj, Alin Păunel Tișe, un fucționar preocupat tot mai mult de dezvoltarea Aeroportului din Cluj, singura entitate din subordinea administrației judetețene cu adevărat profitabilă.

Publicul rămâne însă descumpănit de fiecare inițiativă a lui Păunel Tișe, neștiind cum să aprecieze comportamentul său: Aeroportul din Cluj reprezintă o prioritate pentru județ sau încurcă planurile și ambițiile personale ale președintelui administrației județene, Alin Păunel Tișe?

 


Adauga comentariu