Amber Galloway traduce muzica de la Electric Castle pentru persoanele cu deficiențe de auz - VIDEO

Amber Galloway Gallego, cel mai cunoscut interpret al limbajului mimico-gestual din lume, se află în perioada 17-21 iulie la Bonțida, la Electric Castle, unde traduce muzica pentru persoanele cu deficiențe de auz. Electric Castle este primul festival din țară care oferă această facilitate și nu oricum, ci cu ajutorul unuia dintre cei mai cool interpreți ai acestui limbaj.

Amber Galloway Gallego traduce piesele artiștilor și formațiilor care se află pe scena principală. Ea are o zonă special delimitată, la main stage, unde să poată fi văzută de persoanele care au nevoie de ajutorul ei. Astfel, confirmă ceea ce chiar ea spunea: “Muzica ne aparține tuturor și cu toții merităm să ne bucurăm de ea, oricând și oriunde”.

Amber nu doar că transpune în semne versurile melodiilor, ea descrie vizual inclusiv intensitatea sunetelor, ajutând astfel persoanele hipoacuzice să înțeleagă când un artist cântă la bass sau la chitară, când este vorba despre un solo  de chitară cu note înalte sau când este vorba despre riff-uri de chitară alerte.

Amber Galloway a făcut senzație, în 2013, când a reușit una dintre primele interpretări de gen, la concertul lui Kendrick Lamar de la Lollapalooza, transmițând un puternic mesaj întregii lumi cu privire la o nouă cale deschisă tuturor pentru a trăi muzica pe viu.

Pentru tot ceea ce face pentru persoanele cu deficiențe de auz, îi acordăm Jos Pălăria lui Amber Galloway!

sursa video: Facebook.com/Ovidiu Damian

Adauga comentariu