Amatorii de schi cer Consiliului Judetean asfaltarea drumului pana la partia Buscat

Zeci de amatori de schi si snowboard au semnat in doar trei ore petitia adresata Consiliului Judetean Cluj de catre reprezentantii partiei Buscat, prin care solicita asfaltarea a aproximativ 3 kilometri de drum, aflat intr-o stare foarte proasta.

“Inaintam aceasta petitie la cererea clientilor si a turistilor care vin sau doresc sa vina saptamanal, mai ales in sezon de iarna, sezon de ski, in Statiunea Buscat. Petitia este adresata Consiliului Judetean Cluj si vizeaza asfaltarea tronsonului de drum Statiunea Muntele Baisorii - Buscat Resort, DJ 107R. Varful Buscat este unul din cele mai inalte varfuri din Muntii Apuseni (cota 1676), este o oaza de liniste, de ozon si de frumusete pentru toate categoriile de turisti, cu multe locuri de descoperit indiferent de sezon. Se afla la numai 60 de km de Cluj-Napoca si aproximativ 100 de km de Alba-Iulia, Tirgu-Mures si Zalau si la 3 km de Statiunea Baisoara. Aerul in zona Buscat Resort are a doua cea mai mare concentratie de ozon din Europa. Asfaltarea tronsonului DJ 107R are o importanta atat turistica cat si economica, si ar ajuta la dezvoltarea zonei. Din cauza drumului impracticabil, multi locuitori din Cluj-Napoca si din judet prefera Statiunile suior, Cavnic, Arieseni, statiuni care desi sunt la o distanta mai mare de Cluj-Napoca decat este Buscat Resort, sunt mai accesibile”, se arata in petitia semnata pana acum de 78 de persoane.

Oamenii se plang ca drumul este aproape impracticabil, dar si prea ingust. Vestea buna vine de la reprezentantii Consiliul Judetean, care spun ca drumul va fi reabilitat.

“Ca strategie generala, sigur ca vrem sa asfaltam toate drumurile din judet, numai ca suntem conditionati de buget. Dupa cum stiti, am primit mult mai putin de la bugetul central pentru asfaltari fata de anii trecuti. In ceea ce priveste programarea investitiilor, reprezentantii RAADPP va pot da mai multe informatii”, a aratat Vakar Istvan, presedintele interimar al Consiliului Judetean Cluj.

Mircea Avram, directorul RAADPP Cluj promite asfaltarea segmentului de drum pana la urmatorul sezon de schi.

“Anul acesta se face, este cuprins in proiect, sunt banii alocati. Prima oara se vor face rigolele pentru scurgeri si podetele, apoi restul. Pana la finalul anului se va finaliza investitia. Este foarte important sa avem infrastructura corespunzatoare pentru a avea turisti. Cine vine o data si vede ca drumul este rau, sigur nu se mai intoarce”, a punctat Avram.

Foto: ski-si-snowboard.ro

Adauga comentariu