Am scăpat de rujeolă! În 2018, în județul Cluj s-au înregistrat doar două cazuri de îmbolnăvire

Am scăpat de rujeolă. Cel puțin la Cluj. Dacă anul trecut vorbeam despre o epidemie, în prezent, județul se poate lăuda cu înlăturarea aproape în întregime a cazurilor de acest fel. Aceasta în condițiile în care în acest an la nivel național s-au înregistrat deja peste 5.000 de cazuri.


„La nivelul judetului Cluj, la ora actuala, sunt doua cazuri de rujeola inregistrate, cazuri care sunt in ghilimele de import, avand perioada de incubatie in alta loc. doar domiciliul fiind in Cluj. Ca si numaratoare, la noi nu se contorizeaza. Si nu mai avem cazuri de rujeola din luna august 2017, an in care au existat in cadrul epidemiei de rujeola 231 de cazuri”, ne spune Mihai Moisescu - director DSP Cluj.


Măsurile speciale luate anul trecut au avut ca scop creșterea procentului de copii vaccinați. Iar metoda se pare că a dat roade.


 „ Ideea este ca am crescut usor usor procentul de vaccinare, ajungand undeva pe la 87 % din populatie, Nu este un procent satisfacator si trebuie sa urce in continuare si tocmai de aceea continua campania suplimentara de vaccinare cu acea campanie extinsa de 9,11 luni 12 luni si la varsta de 5 ani”, completeaza directorul DSP.

Prin comparație, în anul 2016, procentul de vaccinare era de aproximativ 78% la nivelul județului Cluj.

În afară de vaccinare, prevenirea răspândirii acestei boli începe încă de la grădiniță.
DSP Cluj recomandă părinților să se prezinte cu copiii la vaccinare.

 

Adauga comentariu