Am asistat la o simplă epurare în PMP: Cu 4,29% obținute în Cluj la europarlamentare, senatorul Cristian Lungu rămâne în funcție. Alți 17 președinți de filiale, cu sub 5% realizări și fără pile la Tomac, au fost ejectați

Conducerea Partidului Mişcarea Populară a decis luni demiterea a 17 preşedinţi de organizaţii pe motiv că au obţinut sub 5% la alegerile europarlamentare din 26 mai, a anunţat liderul formaţiunii, Eugen Tomac, la finalul şedinţei Colegiului Naţional al PMP.

Surpriza vine din momentul în care, știind că filiala Cluj a PMP a obținut mizerul scor de 4,29% la europarlamentare, l-am întrebat, azi, marți 25 iunie, pe senatorul Vasile-Cristian Lungu (foto), șeful filialei județene, dacă a fost mazilit și acesta ne-a răspuns, textual:

“Este o informație falsă. Sunt în continuare președinte PMP Cluj”.

Convorbirea s-a purtat pe sms, că senatorul era “în ședință”.

Păi, o fi fiind 4,29% de Cluj mai mare decât “sub 5%” realizat de către ceilalți 17 colegi de-ai domnului Eugen Tomac și de-ai domnului Lungu? Acei colegi care “au înţeles că este obligatoriu să respectăm deciziile pe care ni le-am asumat, prin urmare au fost revocaţi din funcţie”?

Motiv pentru care, cu respect și șapca-n mână, l-am întrebat (tot în scris, că scripta manent) și pe domnul președinte al PMP, Eugen Tomac (foto) (după ce ne-am prezentat frumos):

“Bună ziua, sunt Victor Lungu, redactor șef al Ziar de Cluj. Dacă sunteți amabil, aș dori să îmi confirmați informația cu privire la pierderea funcției de președinte al PMP Cluj de către senatorul Cristian Lungu în urma rezultatelor proaste de la Europarlamentare. Dacă nu, vă rog să îmi dați o declarație de ce nu, având în vedere declarația dumneavoastră că toți președinții care au realizat sub 5% vor fi eliberați din funcție. Clujul a obținut 4,29%. Mulțumesc.”

De la acest mesaj au trecut mai bine de două ceasuri. Cum, lipsa de răspuns, în presă înseamnă un răspuns, consider că domnul Tomac a profitat de rezultatul Europarlamentarelor pentru a face o simplă epurare în PMP, iar declarațiile sale sforăitoare sunt la fel de găunoase și de lipsite de substanță ca ale oricărui alt politician pe care acesta îi critică.

"Important este că am înţeles semnalul transmis de cetăţeni pe 26 mai" - a declarat Eugen Tomac.

Ați înțeles nimic. Așa că este de datoria mea să îi informez pe votanți că sunteți din același aluat pufos (de la bășinile trase ca declarații în vânt) ca restul politicienilor. Aveam ceva așteptări de la un politician girat de însuși fostul președinte Traian Băsescu. Mi-a trecut. Prin urmare voi urmări cu foarte mare atenție papagalismele politicianiste ale acestor doi indivizi (Tomac și Lungu) și le voi taxa ca atare.

Oricum, este urât din partea unui teolog ajuns bancher în SUA și fost candidat al PMP la Primăria Zalăului să accepte ca alții să fie pedepsiți pentru rezultate la fel de slabe ca ale sale și domnia sa să nu-și asume!

Adauga comentariu