Alte 10 persoane din Cluj, diagnosticate POZITIV cu CORONAVIRUS

În urma testelor efectuate ieri au fost diagnosticate pozitiv cu coronavirus alte 10 persoane din județul Cluj.  Din cel 10 persoane, 9 se aflau în carantină și o persoană era în izolare la domiciliu.

”In urma testării de ieri 19.03.2020, au fost depistați pozitiv un număr total de 10 persoane din județul Cluj, din care 9 erau in carantină (5 femei cu varsta cuprinsă între 28-47 ani și 4 bărbați cu vârsta între 27-51 ani) toși veniți din Italia și o femeie de 29 de ani aflată în autoizolare (a călătorit în Austria, Germania), internată la SCBI după ce a prezentat simptomatologie specifica. Toate cele 9 persoane din carantină au fost transportate în condiții de izolare la SCBI Cluj-Napoca, fiind internate pe sectia dedicata, asimptomatici”, potrivit prefectului județului Cluj.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, În România au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași). 

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. 

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.604 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.950 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 98 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Până la data de 19 martie 2020, au fost raportate 82869  de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

UPDATE: Primul caz de CORONAVIRUS în Dej: o femeie care s-a întors din Austria

Este vorba despre o femeie de 50 de ani, din Dej, care ar fi călătorit în Austria, cu mașina personală, înainte ca această țară să fie declarată zonă galbenă. Dejeanca a avut mai multe simptome (subfebrilități, slăbiciune generală, tuse, greață, dureri articulare, cefalee) înainte de a fi testată și confirmată pozitiv cu COVID-19.

Femeia este internată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, starea ei fiind bună, fără elemente de gravitate. Ea s-a prezentat la spital pe 17 martie.

O anchetă epidemiologică a fost declanșată pentru stabilirea tuturor contacților ei.

Adauga comentariu