Alin Tișe vrea să construiască un ansamblu imobiliar împreună cu ”bunul său prieten”, Ioan Rus

După scandalul blocului turn de 13 etaje, Alin Tișe ne mai pregătește o surpriză. Împreună cu Ioan Rus, plănuiește construirea unui ansamblu rezidențial în cartierul Bună Ziua. Asta după ce locatarii din zonă au făcut zeci de sesizări în încercarea de a-și proteja proprietățile și căile de acces.

În data de 1 august, Emil Boc împreună cu consilierii săi vor vota proiectul de hotărâre care dacă va fi adoptat, le va da ocazia lui Tișe și lui Rus să ridice blocuri pe o suprafață de 5 hectare aflate într-o zonă de case.

 

“În momentul de față zona are caracter tranzitoriu aflându-se în curs de urbanizare. Dezvoltările urbanistice finalizate sau în curs de realizare sunt ansambluri mixte de imobile izolate cu regim de înălțime mare (2S+P+7+etaj retras, 2S+P+4+etaj retras) cu caracter predominant rezidențial, desfășurate la limita de sud a cartierului Andrei Mureșanu, fiind în curs de edificare ansambluri similare din punct de vedere funcțional în partea nordică a cartierului Bună Ziua”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit documentelor depuse la Primărie, accesul în noile construcții se va face dinspre Calea Turzii, pe strada Augustin Presecan, din strada Plaiuri, din strada Carmen Silva.

Cu toate acestea, încă de anul trecut, proprietarii și locatarii caselor din zonă au depus mai multe adrese prin care se arată consternați de proiectul imobiliar.

“Nu suntem de acord cu amplasarea celor două blocuri cu regim de înălțime S+P+3+etaj retras din imediata vecinătate a terenurilor noastre deoarece regimul mare de înălțime duce la umbrirea proprietății. Prin acest regim de înălțime se creează o disproporție cu toate imobilele din zonă care au regimul de înălțime maxim P+1”, spune Radu Gavrilă, un clujean care locuiește în zonă.

”Nu sunt de acord cu amplasarea celor două blocuri în regim de înălțime S(D)+P+3+ER” din imediata vecinătate a terenului, (partea de vest a proprietății) deoarece regimul mare de înălțime duce la umbrirea proprietății. Prin acest regim de înălțime se creează o disproporție cu toate imobilele din zonă care au regimul de înălțime maximă P+1+M.

Solicit astfel reducerea regimului de înălțime a acestor două imobile la P+1+M conform regimului de înălțime al caselor propuse în PUZ în vecinătatea proprietății mele.

De asemenea, NU sunt de acord cu amplasarea construcției cu regimul de înălțime S(D)+P+2 aflată la nord de terenul cu nr. cadastru 297105, pe care sunt proprietar, deoarece înălțimea acesteia nu se conformează înălțimii construcțiilor existente din zonă și solicit aducerea acesteia la nivelul de înălțime P+1+M”

a scris și Cocheci Octavian în aprilie 2017

 

Cu toate zbaterile locatarilor din zonă, proiectul a mers mai departe și a fost aprobat astfel că miercuri el va fi votat în Consiliul Local.

În spatele celor trei firme înscrise în proiectul de hotărâre se află nume grele.

Citadina Real Estate a fost înființată în 2014 iar anul trecut a avut zero cifră de afaceri. Este deținută de Sorin Dan care în zona rezidențială Plaiuri din Bună Ziua va construi blocuri cu un regim de înălțime de 10 etaje.

SC Covidan Impex SRL, cu o cifră de afaceri de peste 6 milioane de lei în 2017, e condusă de Nicolae Iulian Roșca și Cristina Ana Norocel. Despre ei, presa a scris în nenumărate rânduri că ar fi apropiați ai lui Ioan Rus.

A treia firmă este Central Business Plaza SRL, cea deținută de Alin Tișe și care este responsabilă de construirea unui turn de birouri căruia i s-a adăugat ilegal încă două etaje - trecute în legalitatea abia după ce Ziar de Cluj a relatat cu privire la incident. Nașul Boc i-a făcut pe plac finului Tișe.

Având în vedere revolta celor 18 proprietari îngrijorați de ansamblul imobiliar care cel mai probabil va răsări în fața caselor pe care le dețin, am încercat să obținem un punct de vedere a celor direct implicați. Din păcate, Camelia Tișe, asociată și ea în firma lui Alin Tișe, a preferat să spună că ea nu știe, că nu comentează..., iar apoi să ne închidă telefonul.

Alin Tișe a fost de negăsit (o fi oare prin concediu?), așa că i-am trimis un mesaj. Și dacă tot am făcut-o, l-am mai întrebat pe Alin Tișe dacă va construi împreună cu Ioan Rus, cel care în 2012 îl insulta ca la ușa cortului.

"Tişe e prostănac, de la mama lui, aşa îi făcut, invers" - spunea la vremea aceea Ioan Rus.

Din păcate, până la această oră, Președintele Consiliului Județean nu a răspuns. Sperăm, totuși, să o facă înainte de terminarea construcției ansamblului imobiliar pe care plănuiește să îl ridice prin amabilitatea nașului Emil Boc în cartierul Bună Ziua.

Comentarii

luca

28.07.2018 22:23

primaria ar trebui sa-si cumpere un scaner bun, abia se poate intelege proiectul. Remarc insa ca s-a tinut cont de ce au spus vecinii, pentru ca langa proprietatea lui gavrila e un un spatiu verde, un parc, deci a obtinut ceva mai bun decat si-a dorit  (apare pe pagina 15 un plan cu parcele si numele lui gavrila. Pe celalalt nu l-am depistat, se vede prost ).  La asemenea investitii mari, e bine sa ai raporturi de buna vecinatate cu vecinii. 

cristi

29.07.2018 21:58

doar in Romania , presedintele consiliului judetean este mare dezvoltator imobiliar dupa ce a ocupat mai multe functii publice ????macar Rus isi poate justifica o parte din bani a inceput in domeniul privat.... dar Tise....??? de ce nu construiesc o groapa de gunoi mai bine daca tot se stie la imobiliare 

Emil Aluas

30.07.2018 11:48

Lasati-i sa construiasca. Pana la urma, cand vor pleca din Cluj, le vor duce cu ei in brate. Emil Aluas, Budapesta.

Adauga comentariu