Alin Tise si-a demolat casa pe strada Ploiesti, unde urmeaza sa construiasca un bloc-turn de 12 etaje

Senatorul PNL Alin Tise a demolat casa de pe strada Ploiesti, acolo unde, pana de curand, functiona biroul notarial al sotiei acestuia, Camelia Tise.  Pe acest teren, familia Tise urmeaza sa construiasca, alaturi de un alt beneficiar, un bloc-turn de 12 etaje, care se va invecina cu Europa Business Center.

Casa de de strada Ploiesti a fost demolata in ultima saptamana, dar cu toate acestea santierul nu are niciun panou de identificare. Pana de curand, in vila a functionat biroul notarial al sotiei senatorului PNL, Camelia Tise. Acesta a fost mutat pe strada Ploiesti nr. 1, dupa cum se arata pe un anunt afisat pe gardul de la intrare.

Curtea vilei recent demolata a fost cumparata de familia Tise de la Primaria Cluj-Napoca. Pentru cei 616 metri patrati, familia Tise a propus un pret de 200 de euro pe metru patrat, in urma unor rapoarte de evaluare comandate in prealabil. In schimb, evaluatorul intern al primariei a recomandat negocierea pretului in intervalul 225-275 de euro (fara TVA) pe metru patrat. In cele din urma, s-a negociat pentru pretul de 300 de euro (cu TVA inclus) pe metru patrat. Suma totala, de peste 180.000 de euro, este achitata de sotii Tise in rate, pe parcursul a trei ani, potrivit Hotararii de Consiliu Local.

La aceasta adresa, senatorul PNL urmeaza sa construiasca un bloc-turn de 12 etaje, alaturi de vecinul sau, Ioan Chis. Impreuna, cei doi beneficiari intentioneaza sa construiasca o cladire de 12 etaje, cu 38 de apartamente, 600 de metri patrati de spatii comerciale, 4.127 de metri patrati de birouri si 92 de locuri de parcare, dintre care 63 subterane. Practic, un bloc de 12 etaje, jumatate cu birouri si jumatate cu apartamente.

Blocul-turn a fost considerat de unii urbanisti clujeni un proiect controversat, datorita regimului de inaltime. Cu toate acestea, in imediata vecinatate s-a ridicat cladirea de birouri Europa Business Center, tot de 12 etaje, proiect dezoltat de Imoinvest si Imofinance, iar in spatele investitiei este Iosif Pop – cel care este si fondatorul Consiliului Civic Local si care a fost intotdeauna o voce critica la adresa abuzurilor administratiei publice, inclusiv cele urbanistice - alaturi de omul de afaceri Matei Miko, printre altele patronul Transilvania Fashion si organizatorul Balului Operei. Cladirea de birouri este aproape finalizata.

Comentarii

Dan

18.08.2015 19:02

O alta anomalie urbanistica in mandatul lui Emil Bloc. O alta bataie de joc la adresa orasului si a clujenilor. 

Adrian Endre

19.08.2015 11:20

Iosif Pop voce critica la adresa abuzurilor administratiei? Asta e o gluma proasta. Omul a facut P+12 in zona de case si se pregateste chiar zilele astea sa faca un bloc intre case in Andrei Muresanu pe Ady Endre! Numai intre case, pe o strada ce nu permite bine nici sa treaca doua masini una pe langa alta! Dar cu subterfugii gen etaje retrase si alte smecherii si ungeri de rigoare prin Primarie o sa iasa o "locuinta colectiva". E un snapan care nu tine cont nici macar de vecinii lui de cartier! Blocu' sa creasca, banu' sa iasa!

Adauga comentariu