Alin Tișe se laudă cu asfaltarea drumurilor județene, tot mai mulți clujeni se plâng de starea dezastruoasă a acestora!

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, se laudă regulat, prin intermediul a numeroase comunicate de presă, cu asfaltarea, modernizarea și reabilitarea drumurilor județene. Locuitorii județului însă ne semnalează, tot mai des, o realitate din teren care nu are nimic de-a face cu declarațiile șefului județului.

Ziar de Cluj a scris în repetate rânduri despre inadvertențele dintre ceea ce declară și ceea ce face Consiliul Județean Cluj, în privința drumurilor județene. Vă prezentăm astăzi un nou caz - ce a anunțat CJ Cluj în 2016 și ce reclamă un localnic din Săliștea Veche, în 2017 (spusele localnicului sunt întărite cu imagini video). 

Ce anunțau în anul 2016 reprezentanții Consiliului Județean Cluj?

În luna septembrie a anului 2016, CJ Cluj anunţa finalizarea investiţiei derulate pe drumul judeţean 105T Popeşti – Corușu – Săliştea Veche – Berindu – DN1F, încheierea lucrărilor de modernizare şi reabilitare pe ultimul tronson de drum şi darea în folosinţă a noului pod peste pârâul Topa Mică. Conform reprezentanților CJ, lucrările la acest drum judeţean au vizat două tronsoane, de la kilometrul 3+447 până la kilometrul 14+447 şi, respectiv, de la kilometrul 19+470 până la kilometrul 21+670, şi au constat în realizarea de acostamente, şanţuri de pământ şi şanţuri betonate, podeţe tubulare, drenuri, ziduri de sprijin, parapeţi direcţionali pentru siguranţă rutieră, semnalizare rutieră verticală (table şi semne indicatoare), strat de asfalt de bază (binder), inserţie de material geocompozit antifisură şi strat de uzură.

Ce reclamă un localnic, în anul 2017?

„Drumul județean 105 T Cluj-Napoca – Popești – Corușu – Săliștea Nouă – Săliștea Veche - Berindu este asfaltat doar până la jumătatea satului Săliștea Veche, sat care este străbătut de un singur drum, de la est la vest. Jumătate dintre săteni merg pe asfalt, cealaltă jumătate prin bălți și gropi. Am citit în presă că reprezentanții Consiliului Județean au declarat că drumul județean 105 T a fost reabilitat în totalitate. Când, de fapt, a fost doar asfaltat până la jumătatea satului Săliștea Veche, iar cetățenii din capătul de vest circulă pe un drum plin de gropi și bălți! Ei au spus că l-au făcut până la Berindu, dar e drum de pământ. Deci, nici vorbă să fie făcut! Drumul, de câțiva ani, e făcut doar până la jumătate. Până la finalul DJ 105T mai sunt 5 km de drum de pământ, fiind vorba despre distanța din centrul satului Săliștea. Însă CJ Cluj a anunțat cu surle și trâmbițe finalizarea acestui tronson!”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Florin Pop, un clujean născut în satul Săliștea Veche. 

Consiliul Județean Cluj asfaltează, așadar, în multe cazuri, doar pe hârtie. Între timp, clujenii își rup mașinile pe drumuri desfundate, prea rele, prea ca la țară!

Pentru sesizări privind starea drumurilor județene, declarate ca fiind asfaltate de către Consiliul Județean, ne puteți scrie (și trimite imagini) pe adresa florin@ziardecluj.ro

Comentarii

Vescan Cecilia

08.11.2017 13:38

Ceilalti localnici din cealalta jumatate a satului nu platesc la fel impozit? Sa benefiecieze si ei de drum asfaltat.Ce sa mai zicem ca drumul ce leaga Salistea Veche de Berindu este drum de pamant, nci macar pietruit.

Adauga comentariu