Alin Tișe schimbă directorii de regii din subordinea forului județean. Mariana Leș (PD-L al PNL) câștigă șefia Univers T

A cam trecut neobservată în mass media demisia din funcția de consilier județean a liberalei Mariana Leş, cea mai longevivă prezență politică din Consiliul Judeţean Cluj.

“Domule președinte, stimați colegi, întrucât aceasta este ultima ședință la care particip în calitate de de consilier județean, mandatul meu încetând prin demisie, vreau să vă mulțumesc tuturor pentru colaborare și colegialitate, dumneavoastră și aparatului de specialitate al consiliului județean”, a declarat aceasta.

Demisia Marianei Leș vine ca urmare a câștigării concursului de director la hotelul Univers T, care se află în subordinea Consiliului Județean.

Alin Tișe se luptă de anul trecut să-i demită pe toți directorii de regii și să-și numească apropiații în locul acestora. Domnia sa susține că duce un război împotriva celor numiți “politc”, numirile sale fiind, chipurile, total apolitice – că se fac prin concurs. Dar tot prin concurs și-au câștigat posturile și ceilalți, cei care acum au devenit inamicii lui Tișe, deși în mandatul anterior al acestuia erau prieteni la cataramă.

La concursul pentru postul de manager la Univers T au participat Valentin Lungu (fost director la Univers T) și Mariana Leș. Se pare că aceasta din urmă a câștigat concursul, care s-a desfășurat în luna iunie, noua funcție fiind incompatibilă cu calitatea de consilier județean.

Nu știm dacă se consideră incompatibilitate, sau măcar conflict de interese, faptul că Mariana Leș deține afaceri particulare fix în domeniul în care va manageria Univers T.

Potrivit declarației de avere pe anul 2018, Mariana Leș are un teren (suprafață de 3500 mp), o casă în Cluj-Napoca (suprafață de 93 mp), dar și două autoturisme (Smart și Skoda).  Are trei conturi curente care însumează 27.300 lei, dar și un depozit bancar (6.000 lei)și acțiuni în valoare peste 62.000 lei. Anul trecut, de la Hotel Topaz a obținut dividende în valoare de 26.552 lei, iar de la Consiliul Județean a obținut o indemnizație de peste 156.000 lei. De asemenea, liberala a mai obținut de la Gabriela Rădoiu Leș, prin donație, 70.000 lei. În 2015, aceasta i-a vândut o casă de locuit în valoare de  aproximativ 60.000 de euro senatorului Alin Tișe.

De amintit și faptul că Mariana Leș a fost numită, în 2009, de către prefectul de atunci, Florin Stamatian, în funcția de director coordonator al Agenției pentru Protectia Mediului (APM) Cluj. De profesie inginer chimist, Leș a lucrat în domeniul cercetării până în 1995, iar de atunci în domeniul privat, ca director al Hotelului Topaz.

Adauga comentariu