Alin Tişe sare la gâtul prefectului Aurel Cherecheş: “Guvernul PSD a numit politic un prefect incompetent profesional și de rea credință. Nu cunoaște atribuțiile funcției de prefect"

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Alin Tişe a reacţionat extrem de dur la afirmaţiile făcute de prefectul Aurel Cherrecheş în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă  desfăşurată ieri la sediul Prefecturii Cluj. În opinia lui Tişe, actualul Cherecheş este sluga PSD-ului iar motivul schimbării lui  Gheorghe Vuşcan a fost că acesta nu a vrut să slujească interesele de partid ale PSD.
 
 
Preşedintele CJ Cluj a prezentat azi presei prin intermediul unui comunicat de presă “spre o corectă informare a publicului” calendarul evenimentelor care au dus la convocarea  în data de 22 august a Comitetului Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la alunecările de gunoi de la Pata Rât. Alin Tişe îl acuză de rea credinţă pe Aurel Cherecheş făcându-l un actor ce a jucat un spectacol ieftin, premeditat pentru a-şi face cunoscută poziţia în care a fost numit recent de guvernul Tudose.

“În data de 22.07.2017 a avut loc o alunecare de teren în zona Para Rât. În data de 24.07.2017  s-a întocmit o notă de constatare tehnică la fața locului de către experții tehnici, proiectant și antreprenor, beneficiar. În data de 31.07.2017 a fost comunicat oficial de către Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Cluj, respectiv către AN Apele Române - Asociația Bazinală Someș-Tisa, și s-a adus la cunoștință nota de constatare.  În data de 02.08. 2017 a fost întocmită Nota de constatare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu alte cuvinte, Instituția Prefectului care conduce acest comitet a luat la cunoștință situația de la Pata Rat, fiind parte a notei de constatare. În aceasta Notă de constatare din 02.08.2017 s-au și stabilit măsurile imperios necesare, respectiv s-au realizat măsurile de urgență pentru stabilizarea situației, măsuri dispuse de experți și de constructor, dar s-a demarat și realizarea de către Constructor a expertizei tehnice necesare prevăzute în nota din 02.08.2017.. Având în vedere că în Instituția Prefectului există angajați competenți, considerăm că rea-voința Prefectului este evidentă. Dacă s-ar fi informat cu privire la măsurile luate de CJC, ar fi fost corect informat de către subalterni. Deși exista o notă de constatare din 02.08.2017 a Comitetului pentru Situații de Urgență, Prefectura nu a convocat Comitetul până în data de 22.08.2017 pentru a da o hotărâre care este obligatorie din punct de vedere legal în această situație, fără de care nu se poate da drumul la alte proceduri.  Cu alte cuvinte, Prefectul a făcut un spectacol ieftin, premeditat, afirmând că nu au fost luate măsuri, când de fapt instituția sa nu a catadicsit să convoace 20 de zile Comitetul Județean pentru Situații de Urgență care să emită hotărârea necesară. Îi asigurăm pe clujeni că CJC a luat toate măsurile necesare, în regim de urgență, dispuse de specialiști și că acum se desfășoară o expertiză tehnică care va da o soluție.Declarațiile halucinante ale Prefectului, că e pusă în pericol centura, sunt iresponsabile, făcutede o persoana incompetentă și de rea-credință”, a declarat Alin Tişe.

În opinia lui Tişe,  Gheorghe Vuşcan, fostul prefect al Clujuluia fost schimbat pentru că nu a mai dorit să fie sluga partidului aflat a guvernare. Totodată preşedintele CJ este de părere că  Aurel Cherecheş nu îşi cunoaşte atribuţiile iar afirmaţiile făcute de acesta cu privire la situaţia de la Pata Rât au fost declaraţii iresponsabile. 
"Guvernul PSD a numit politic un prefect incompetent profesional și de rea credință.Înțelegem acum de ce PSD l-a schimbat pe prefectul Vușcan. Nu a fost sluga intereselor de partid ! Cerem public prefectului PSD să-și ceară scuze angajaților CJC despre care a spus că nu fac nimic și i-a amenințat că va trimite instituții, cităm, „să aprindă becul să facă lumină...”.Îi solicit, public, să-și ceară scuze colegilor mei din Consiliul Județean care sunt mult mai pregătiți administrativ în subiectul discutat decât Prefectul. Este inadmisibil să faci asemenea afirmații halucinante. Încă nu cunoaște atribuțiile funcției de prefect și își permite să dea lecții angajaților de la Consiliul Județean. Acest lucru nu îl voi tolera niciodată. În caz contrar CJC nu va mai participa la nici o acțiune politică organizată de Prefect. Prefectul va fi singurul responsabil de acest blocaj instituțional înțelegând să facă politică, nu administrație. Nu voi permite niciodată unui prefect nepriceput și fără cunoașterea problemei să dea lecții, care nu a înțeles nimic dar a dat declarații de presă iresponsabile ca să se audă vorbind”, a afirmat Alin Tişe.

Comentarii

justme

23.08.2017 13:14

Pentru Tise am doar atat de spus: CMID, iar pentru celalalt asteptam cu interes replica, sunt sigur ca va fi cel putin la fel de nesimtita.

''TUCHI''

23.08.2017 14:21

Vuscan era sluga ta si acum ai ramas fara ea,Alin Ciordel Tise! asta te doare defapt pe tine, hotule!!!da va veni si vremea ta....

Adauga comentariu