Alin Tișe revine cu noi acuzații în cazul scandalului cu Tămaș: „Șefă de Centru DGAPSC Cluj, angajată ilegal”

În cadrul unei conferințe de presă, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat faptul că la DGASPC Cluj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean, s-au făcut angajări fără concurs, „o chestiune de o gravitate fără precedent, pentru că în sistemul public nu se pot face angajări decât pe concurs, fie că vorbim de posturi pe perioadă determinată sau nedeterminată”.

Astăzi, printr-un comunicat de presă, reprezentanții CJ Cluj au venit cu precizări suplimentare referitoare la această situație:

„În data de 19.08.2013, urmare a unui concurs pentru un post de psiholog organizat la Luna, o persoană a fost declarată «respinsă». Cu toate acestea, în mod ilegal, a fost angajată la un Centru din Gherla, deși acel post nu fusese scos la concurs. În sistemul public, nicio persoană, indiferent de perioada pentru care a fost angajată, determinată sau nedeterminată, nu poate fi angajată decât în urma unui concurs  anunţat public.

Persoana respectivă a fost angajată în mod ilegal prin dispoziția nr. 757 din 30.08.2013, semnată doar de directorul DGASPC Cluj și neasumată de  nicio altă persoană din cadrul aparatului de specialitate al instituției. 

Mai mult, această persoană a fost definitivată și, ulterior, promovată la Locuințele protejate Câțcău, cu un salariu brut de peste 4.100 lei. Ulterior, de asemenea ilegal, este avansată ca șef Centru Gherla, unitate de tip familial. 

Președintele Consiliului Județean Cluj va demara procedura legală aferentă astfel încât întreaga sumă primită ilegal de persoana în cauză să fie recuperată, iar persoana care a dispus angajarea (directorul) să răspundă personal. 

În final, atașăm copia dispoziției de încadrare în funcția de psiholog la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Gherla, respectiv rezultatul concursului unde altă persoană a fost declarată „reușită”. 

Conform Clujust.ro, angajata în discuție este Alina Ramona Păcurar, consilier local PSD la Gherla. Contactat de Clujust.ro, directorul Daniel Tămaș a fost ambiguu în explicațiile oferite:

„Eu zic că președintele Consiliului este într-o eroare. A fost angajată prin concurs. Eu am venit în 1 august 2013, iar anunțul de concurs era din 26 iunie. Concursul s-a desfășurat în 3-5 august. Probabil prin dispoziție a fost angajată, pe baza unor propuneri făcute de comisia de concurs. Eu am aprobat. La noi se angajează zeci de oameni, la acel concurs au fost angajați 10-15 oameni. Răspunde comisia de concurs si directorul de specialitate resurse umane. Legal, un angajat poate fi delegat cu muncă la alt centru. Vom vedea dacă există sau nu o infracțiune”, a precizat Tămaș  pentru Clujust.ro

Alin Tișe, președintele CJ Cluj, a mai susținut că situația punctuală semnalată nu reprezintă singurul caz de acest gen:

„De exemplu, s-a organizat concurs pentru 4 posturi și s-au angajat 8, pe principiul că aveam nevoie de oameni si că au luat notă bună. În loc să scoți posturile la concurs ulterior sau de la început. Nu există nicio explicație că ai angajat fără să scoți posturile la concurs, indiferent câtă nevoie ai de oameni. Eu inițial am crezut că e o glumă”, a declarat Alin Tișe, care a mai precizat că are un teanc de sesizări de la liderul de sindicat de la DGASPC Cluj.

Potrivit declarației de avere, Ramona-Alina Păcurar a încasat anul trecut ca inspector de specialitate la DGASPC 17.400 lei, iar pe cabinetul individual de psihologie din Gherla a avut profit de 750 de lei.

Foto: gherleanul.ro

Comentarii

Psiholog

04.08.2016 21:08

după ce sefa i-a făcut o evaluare dezastruoasă...ca a creat doar scandal în centru...a ajuns sa fie trimisă la Londra o săptămână la formare, ca doar e cel mai bun psiholog din direcție....iar ceilalți psihologi cu vechime si experiență în domeniu nu sunt de rangul ei...pe banii cui? Eu ma întreb cum are curajul să dea comunicat si sa dezmintă adevărul?

DALIDA DE LA ADAS

04.08.2016 21:49

(ADMIN: ne doare-n cot de considerații personale și păreri, reținem informațiile) Pai presedinta comisiei de angajare era fosta directoare, pdl-ista, concursul a avut loc cand era ea sefa! noul sef doar a validat rezultatele concursului organizat.mai interesati va un pic si de angajarile din 2009-2013 via Tise-Molnar si atunci sa vedeti ilegalitati.mai scormoniti putin si trecutul si prezentul marelui sindicalist Rusu.treceti la spagari! 

ardan

05.08.2016 00:47

Deja se trageau sforile de catre tamas, proaspat uns boss la dgaspc (cu suport din partea tovarasei si pretinei rovanica plumbuita) cand fufa pa cur rar si des in rest a fost plantata in directie. As vrea sa cred ca e naiva si s-a complacut intre statutul oferit de partid si statul in pozitia de d-na facuta pe la spate, in numele binelui obstesc, desi la logica ei nu prea deosebeste animalul de pozitie (capra fiind invocata aici). Dar tare mi-e ca e deplin constienta ca s-a comis o ilegalitate din start si joaca tare, in nota nesimtita a psd-ului, facand pe ingenua. Probleme majore a inregistrat doar in a-si nega obarsia din clasa muncitoare de jos, in a-si depasi faza de depresie cu tentativa de suicid din dragoste neimpartasita(ca cel mai bun psiholog,  trimis la Londra) si nevoia de compasiune rasuflata cand a fost trimisa in strada cu un sut in funduletul cam mare din postura de psiholog nedorit la o fundatie crestina. Acum ca de posteriorul sau se ocupa mai marii psd cluj (unii de varsta tatalui ei), edilul sef de gherla si oficialul posesor de drepturi in cauza, medic in dej...e treaba altora,  tamas fiind strecurat in program cu greu.

ardan

05.08.2016 01:13

Iar daca nu a fost angajata legal in 2013 nu putea sa indeplineasca minima conditie de 2 ani vechime in directie ca sa poate participa la concursul pt sef centru, unul de catifea, in care a fost singura candidata si a primit subiectul,  poate chiar servita sa fi avut. Sa-i ia banii si sa o dea afara odata cu tamas, care a mai dat bani in plus, ilegal si celeilalte unse anterior la gherla. Corcitura dobitoaca  primea ore suplimentare la greu pt weekend, ore neefectuate vreodata, in aceeasi situatie fiind si administratorul ei lingau, plus soferul natang si o menajera matraguna , partasi la furtisaguri nesimtite. Metoda?! Pontaje falsificate ce nu bateau cu condica si procesele verbale, completate superficial si aleatoriu ulterior. Ehei si cate ar mai fi de spus despre neregulile lui tamas...!

Tare bine

05.08.2016 09:52

Aha....așa se explică ascensiunea sa în partid de a ajuns pe locuri eligibile si acum e consilier local....bine ca noi ăștia vechi, care am adus oameni în partid si care am dus zeci de campanii grele, nu prindem nici locul 15...rusinica domnule nasa...sa meri de acu la ea sa iti facă campanie.

Kapra

05.08.2016 10:16

Tamas a dat afara 2 sefi de centre ca sa-i faca loc acestei pusycute Ramona Pacurar.Noroc ca nu se uita nimeni cine e prin comisiile de concurs ale DGASPC, ca s-ar ingrozi vazand ce specimene-s pe-acolo. Nu-i de mirare ca se baga unii pe altii-n posturi de conducere, ca doar magaru pe magaru scarpina.Daca nea Tise ar merge si pe cale legala, nu doar cu gargara-n conferinte de presa, sa recupereze banii dati pe lefurile functionarilor publici tinuti in post dupa  varsta de pensionare  si a celor tinuti fara concurs de Tamas cam ce suma s-ar recupera? o mica avere?

Orhideea Caian

05.08.2016 14:39

Nu stiu de ce credeti ca posturile sunt corupte? Doar pentru valurile facute in presa? Acum doua luni am fost la cocncurs pentru post de psiholog. Nu am cunoscut pe nimeni (nici acum nu cunosc pe nimeni de la Directie) si am luat postul cinstit. Asa s-a intamplat si in cazul celorlalti candidati. ADMIN: posturile în sine se ocupă, ele n-au cum să fie corupte. Ocupanții acestora,sau cei care le înlesnesc ocuparea ar putea fi suspectați de corupție. Cam ne pune pe gânduri afirmația făcută în contextul în care ziceți că ați ocupat prin concurs un post.

Orhideea Caian

06.08.2016 22:56

Aveti dreptate in privinta logicii textului: omul, nu postul poate fi corupt. Dar nici dumneavoastra nu sunteti prea departe de mine :) . (MODERAT) ADMIN: pre puțin ne pasă de lecția de psihologie. Aveți ceva de zis în legătură cu subiectul materialului? Comunicați.

Orhideea Caian

07.08.2016 12:46

ADMIN: hahahaha, chiar aveți impresia că ne interesează? V-ați ratat comentariul. La revedere, drum bun. Credeți că faceți psihologie inversă cu noi? Penibil.

Cazuri

05.08.2016 14:58

Cazuri ca acestea mai sunt o grămadă. O sa iasă la suprafață foarte rapid, ca deja Tamas da în personalul de la resurse umane,personal pe care l-a pus sa facă lucrurile rele. Dar ei oare de ce nu s-au sesizat când cineva i-a pus sa întocmească dispozițiile, desi tot ei stiau cate posturi sau scos la concurs....si ca fac un lucru ilegal. Domnilor,doamnelor...cine va dat dispoziție să angajati ?

capraculi

05.08.2016 17:21

Caprele sunt judecate pe nedrept!Selectia la capre este un proces des intalnit si este primul pas care trebuie facut pentru a avea capre cat mai bune. Este un proces ce nu se termina niciodata, continuu, consuma mult timp, resurse, cere rabdare si bani multi investiti pas cu pas.Selectia caprelor se face cu grija de o comisie in care exista cel putin un tap si cateva capre grase, sanatoase si laptoase. Caprele indezirabile sunt eliminate de la inscriere sau pica la selectie. Caprele  odata selectate, se ataseaza repede de tapu dominant. Sezonul sexual tine tot anul. Daca nu sunt lasate la tap devin nervoase, behaie, pufaie din nari si-si misca des posteriorul si coada. Odata selectate si puse la produs pot fi mulse de cel mult doua ori pe zi. Tapul va evita epuizarea caprelor in sezonul cald, atat in timpul programului de lucru, cat si in weekend; daca nu e posibil, caprele se ponteaza suplimentar si se trimit la relaxare pe pasuni alpine straine.

Mihaela

05.08.2016 19:48

A produs destul deranj această doamnă vânzătoare CONEX , bine că s-a sesizat parchetul , am înțeles , se va face lumină , nu biata asta analfabetă Ramona este de vină , ea a profitat de naivitatea și nepriceperea altuia ! Domnul Neselean ai dus-o de mână la Impostorul dir.Tămaș, ai prezentat-o .....,  sunt destule probe , să dea Dumnezeu să nu vă afundați mult mai tare și mult mai mulți cu tot ce s-a angajat la DGASPC pe Gherla, Dej. Deputatul Itu și consilierul județean Sălătioan sunteți la fel de vinovați ca Neselean pentru tot traficul de influență pe care îl faceți în Gherla și Dej. Nu chiar toți oamenii de pe-aici sunt proști , așa cum îi credeți voi ! Sunt deja denunțuri împotriva tuturor manevrierilor din PSD Dej-Gherla-Cluj.

Cazuri

05.08.2016 19:59

Domnule tise...fapte nu vorbe...du-te în direcție și vorbește cu oamenii...cere revisal si cere anunțuri de angajări ...cere dovezi pe ce sa cheltuit banii publici...nu tot da conferință de presă ca deja ni lehamite....nu e de ajuns ca aveți deja 4,5 cazuri în care chiar el ,,dumnezo,, recunoaște că a cheltuit bani publici cum a vrut, sau ce mai vreți...chiftele pe tavă. Vom ajunge odată noi ăștia prostimea sa va băgăm un morcov în fund...că aia care cheltuie banul public , merită , dacă nu o fac cum trebuie... si ne vine rândul la toti, ca roata nu e pătrată.

DALIDA DE LA ADAS

07.08.2016 19:20

Mihaelooo.....la Gherla la centru de batrani era sefa de centru una ce nu avea studii superioare,angajata de Molnar-Uioreanu!in aceeasi vreme au fost muncitori ajunsi administratori(toate angajarile si incadrarile in grad de handicap erau contra cost) pe aceeasi filiera!nu mai vorbiti prostii...sunteti doua postace care toata ziua va exprimati frustrarile p'aici.

cazurile

05.08.2016 21:45

Intre 2012 si 2014 numai DNA s-a mai opus cat de cat PSD-ului in numele legii! da' nu la Cluj! Tu ce ai fi facut daca erai la RU? pe cine anuntai?

Ramona

05.08.2016 23:40

Ramona ,sa nu te sinucizi după i,,,,,tu ...lasă că trec gurile rele....si măcar ramai consilier local...si în astia 4 ani ai vreme să meri la Dej(Londra) să înapoiezi cu ce te-ai format.....eventual sa te promovezi cu proiecte ......

Tamas

06.08.2016 00:19

Culi, de teambuidinguri nu te-ai saturat.? Vezi ca certificate de handicap în caz de înec nu se dau.

docar

07.08.2016 10:18

Aceasta Pacurar nu e o exceptie! Luati cazul de la Catcau , Balint Ema,() DOI SEFI IN ACEEASI CURTE) cazul de la Huedin unde alt PSD-IST DE FRUNTE FOST MAGAZIONER LA CENTRU DE PLASAMENT, A FOST LA CONCURS SI A LUAT , CONCURAND SINGUR ......NOTA 10. DEVENIND SEF - MARIUS FARCAS......, ALT CAZ COSMINELA CHIS CARE A FOST UNSA TOT IN REGIM DE URGENTA SEFA MARE , TOT ASA, PT .....,,MERITE DEOSEBITE,,...., RAMONA CRISAN , ALTA ACHIZITIE ......CU INTERVENTII SI CU MARI PROBLEME, LAROUELL....ALTA SEFA PROMOVATA DIN CAUZA DE RUDENIE CU.........ETC, ETC,.......NUMAI NULITATI ASTFEL INCAT SA NU ECLIPSEZE O ALTA NULITATE....

Andreea

08.08.2016 23:16

Mai este si doamna Lehene , fina lui Tise, care in 2009, a luat 10 si la interviu. Numai cu 10 putea ajunge sef de centru. Asa erau ordinele date de sus, de care bineinteles ca domnul Tise nu isi mai aminteste. La centrul acela au fost numai probleme din cauza sefului de centru, dar asta nu conteaza, ca sefa are pile.  

docar

12.08.2016 14:49

,,andreeo,, acum nu mai sunt probleme , nu??? Momaia care o inlocuieste pe Lehene e competenta , nu???? Alta incompetenta promovata de tamas.DOMNULE TISE, INTERVENITI PT CA AVETI COMPETENTE.!CERCETATI TOATE ABUZURILE.

ardan

07.08.2016 14:21

Se dau psd-istii la team building-uri mai ceva ca la masterate si doctorate la UTCN, la mare concurenta cu spiru haret (ca doar nu degeaba s-au inhaitat pontalaul plagiator si varanul profesor la ciordeala). Culi isi relaxeaza familia la mare gratis, in fieful rosu psd aprins, fara sa aiba nevoie de certificat de handicap pt neuronii palizi, prinsi in miscarea browniana din perioada deghizarii in pioner/asistenta medicala in timpul serviciului. Nu e de mirare ca a fost sef la adulti si mopul lui tamas in comisiile agreate la concursuri... Cat despre duduia sexoasa, lait motivul articolului se pare ca o deranjeaza mai tare provenienta ei proletara decat faptul ca a fost impinsa in fata (ilegal din start) pe baza zambetelor la iesirea din camera de hotel, zambete de alta natura decat ranjetul companionilor carora le-a prestat serviicii. Iar daca replica ei  nesimtita publicata nu prea bate cu cliseele dupa care se ascunde, probabil asta se trage de la reminiscentele vascoase de pe dosul palmei ce sterge cu nesat poftele... Dar nu merita sa se mai agite lumea pt o personalitate insignifianta si un intelect labil ,suferind de lipsa de consistenta doar pt ca s-a trezit mare politiciana peste noapte la bratul vizionarului edil de gherla, umflandu-se precum broasca in pielea boului. Sa cerceteze nenea tise concret ce si cum cu angajarile si contractele de prestari servicii ale directiei cu firmele psd, sa mearga inopinant in teren cei indrituiti (la jucu, gherla, catcau si alte centre unde s-au inregistrat abuzuri) sa vorbeasca cu angajatii si beneficiarii si sa se scape de lichele precum tamas si ventuzele lui idioate. Cand te gandesti ca asta nu a muncit efectiv nici macar un minut in directie, ca doar se plimba prin oras facand comisioane, apoi defila in bermude 2-3 ore prin directie ca sef centru (in vreme ce tiza marii noastre gimnaste ii facea munca la si sub birou, fiind acum propulsata din postura de baby sitter ocazional al progeniturilor lu' sefu in cea de sef centru cu rictus de hiena), iar acum are tupeul sa ridice condica la ore fixe si sa faca ce vrea la directie in numele partidului. Ajunge cu mizeria din directie!!!

Dorel de la scularie

07.08.2016 19:26

Ce aveti cu dl Culi? va e ciuda ca nu v a luat bani cand v a incadrat in grad de handicap? pai daca era pe bune.....se incadreaza mai nou si prostia,invidia,incontinenta urinara etc. avandu le pe toate ati luat 1 cu ap! notre respect Culi!!

Crisancurita?

07.08.2016 21:35

Crisan Ramona este individa cu certuri, scandaluri si prin preajma barbatilor? Creata? Cea care a luat concursul in conditii dubioase? Cea care mananca din portiile copiilor? Cea care isi spala masina ruginita de 4 ori pe saptamana din banii publici? Cea care se lauda ca este protejata si ca le stie pe toate? Cu un barbat taximetrist?

capris82

12.08.2016 13:25

dragi truditoare vad ca cititi fara interventie si pana la urma asta e daca inghititi la cluj si in judet ce va serveste sefimea la meniu e sezonul de strans prune si de cules rod de lasitate tacand si asteptand ca cele atacate sa aduca controale in urma priceperii lor de sefe inventate sau poate trebuie doar sange tanar si atunci pa barfitoarelor trecute de tinerete viteze pe meil multa bafta si rabdare pana isi frang altii gatul 

zdrentele

12.08.2016 17:51

Noua ne sunt si mai dragi truditoarele proaste-n targ in plina campanie de strans din prune. De ce ar fi vina noastra ca ne vede Dan Tamas mai cochete si cu carnea la locul ei? De unde ideea ca noi suntem incompetente, doar si noi avem notiuni de dat cu degetul pe ecran si de reluat la infinit ce am gasit gata facut la instalare. Problema cu voi este nu ca v-ati pierdut farmecul si nu va mai stiti baga sub piele. E mare bai ca nu vedeti cum va asmutim intre voi ca sa va muscati si sa veniti cu coada intre picioare la raport. Ca vor fi unele mai tinute de proaste si altele care vor fi tinute in brate pe prostia primelor. Si cica in directie nu stie lumea de gluma si nu te poti distra, hahaha

zdrentele

14.08.2016 00:25

Bai ce imi mai plac postarile mele. Exact cum ma asteptam, adica fara reactie din partea proastelor. Si apoi sa spuna ele de pusycuta mea in sus si in jos ca sunt penibile. Hai pa in postarea vietii, la modul peiorativ vorbind. Ioi toantelor!

experienta

14.08.2016 19:13
de taceai filosof ramaneai ca nu e nimic de capul tau. tare tanara nu esti nici tu,desteapta nici atat,mincinoasa si prefacuta cat duce trenul, si daca nu ai aflat gaina matura face supa buna nu fatele ce latra la luna. nu vezi ca nu isi pune mintea cu tine nimeni

COCO BELO

17.08.2016 00:33

IN LOC SA TE DOARA IN BELO SI SA TE COCO LINISTITA AI IESIT IN GURA MARE CA E MINCIUNA CE SCRIE LA ZIAR. A URMAT REPLICA LUI TISE SI DOVADA CA MINTI ADICA DISPOZITIA NENOROCITA PUSA PE NET. CAT DESPRE ULTIMELE COMENTARII ALE TALE NU SUNT ASA SIGURA CA SUNT ALE TALE DAR DACA SUNT APOI ESTI MAI PROASTA DECAT E PERMIS IN SISTEMUL ASTA. SI PENTRU CA APARENTELE INSALA MAI ALES PE CEI INCEPATORI TE POFTESC SA VERIFICI CAM CATE DIN CELE CARE ITI DAU LIKE LA PROSTIILE COPIATE SI POSTATE ITI SUNT PRIETENE. ADICA TE UITA PESTE UMAR CA AMBITIILE SUNT MARI IN JUR

cu finalizare...

19.08.2016 00:11

...daca asa iti place si poate ai noroc sa mai lingi la blidul lui tamas ceva gen pelinel la borcea. pe undeva pacat de danila tamasila ca parca a incercat sa puna ceva la salariu dar nu vom lacrima pe coliva dumnealui.vizibil gretos e insa tupeul matale coana de orasel cu pretentii armenesti.te scuipa in freza angajatii pe care cica ii indrumi in toate cele cand de fapt esti rupta in turul nadragilor si oripilezi toata sleahta fara psd . sunt o femeie religioasa si nu imi permit jocuri de culise insa imi este rusine ca am ajuns la nivelul actual de postari la comanda doar de va iesi psd ok

desteptarea

24.08.2016 22:35

no tu fatuca mai ca te plangeam ca esti tanaruca si nu stii in ce ai intrat din ambitia de partid, da amu esti tovarasa brigader fruntas, nesuferita si sfatoasa in prostia afisata. dai dovada tot mai des ca esti din alt film si te comenteaza lumea in oras de numa, pe dreptate chiar daca nu sunt de acord cu chestiile urate ca nu ai avut pe nimeni sa tina lumanarea. cum ai putut sa ii urci in capul tau pe toti oamenii peste care esti pusa sefa si asta in asa scurta vreme? nu iti dai seama ca te duci la vale si nu are cine sa te opreasca poate numa sa iti puna piedica? la huedin a fost deja consiliu judetean si urmeaza inspectie la gherla sa te ciupileasca pe tine. de ce nu te simti si pleci cu capul sus pana nu iti trag aia un sut in dos de apoi vorbesti singura? ca psiholoaga ar trebui sa te plimbi un pic prin capul tau si sa recunosti ca este cel mai bine sa nu prelungesti prea mult porcaria si dezastrul in care ai adus serviciul de protectie. boala lunga moarte sigura si sufera altii pe baza controalelor ce le aduci tu

Adauga comentariu