Alin Tișe este obligat să accepte o nouă pistă de rulare la Aeroport, dar e supărat și nu vrea să asigure finanțare

Alin Tișe a susținut mereu și a încercat să îi convingă și pe alții că proiectul promovat de Aeroportul clujean, respectiv o nouă pistă de rulare nu reprezintă o prioritate, chiar dacă au existat restricții și întârzieri datorită actualei piste de rulare care este deteriorată.

Directorul aeroportului, David Ciceo a tras un semnal de alarmă privind necesitatea acestei investiții încă din luna aprilie, însă solicitările au fost ignorate, Alin Tișe afirmând că investiția prioritară este prelungirea pistei de la 2100 metri la 3500 de metri. dar și pentru acest proiect, singurele fonduri alocate au fost pentru realizarea exproprierilor. Cel mai probabil va mai dura ani buni până când acest proiect va fi finalizat, astfel că orice altă investiție menită să îmbunătățească activitatea aeroportului ar trebui susținută de Consiliul județean. 

Ministerul Transporturilor i-a solicitat Consilului județean acordul pentru ca acestă investiție să fie derulată de Aeroport. Alin Tișe a fost nevoit să accepte, dar s-a supărat ca un copil care a fost pedepsit și a specificat în Proiectul de hotărâre: Consiliul Județean Cluj nu va garanta împrumuturile contractate de Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj R.A. și nu va aloca din bugetul propriu al Județului Cluj sume reprezentând cofinanțări / transferuri pentru realizarea investițiilor.

Ministerul Transporturilor -Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport a solicitat confirmarea expresă din partea Consiliului Județean Cluj a faptului că realizarea proiectului "Cale de rulare paralelă cu pista" de către Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj R.A., se încadrează în limitele dreptului de administrare acordat aeroportului, precum și acordul expres pentru realizarea lucrărilor de către Aeroport.

Practic prin această atitudine, Alin Tișe își arată nemulțumirea pentru această victorie a lui David Ciceo și încearcă să pună bețe în roate investiției refuzând să aloce bani sau să garanteze un eventual împrumut necesar pentru realizarea unei noi piste de rulare. Din cauza unui război personal cu directorul Davin Ciceo, Alin Tișe ajunge să pună în pericol dezvoltarea Aeroportului. 

Aeroportul inițiază o întâlnire de ”împăcare”

În lipsa președintelui Alin Tișe care a considerat că o întâlnire cu președintele Iohannis este mai importantă decât ședința Consiliului județean, vicepreședintele Mânzat a dezvăluit faptul că se va da curs unei invitații venite din partea Aeroportului clujean. Scopul întâlnirii este o discuție deschisă despre proiectele de investiții necesare dezvoltării aeroportului.

”În urma unei adrese survenite de la Aeroport prin care ne invită la o discuție privind o serie de proiecte și investiții, vom da curs această invitație. Pe baza materialele la care s-a făcut referire în adresă, vom participa și vom discuta probleme legate de dezvoltarea aeroportului. O să se discute și despre întâlnirile cu Turkish Airlines”, potrivit lui Mânzat.

 

Adauga comentariu