In vizor

Alin Tișe, despre eliminarea pensiilor speciale: „Într-un ridicol absolut s-au eliminat pensiile care reprezintă doar 1,38% din totalul banilor cheltuiți pentru pensii speciale”

Alin Tișe ironizează importanța pe care parlamentarii au acordat-o eliminării pensiilor speciale și menționează faptul că este o măsură pur populistă deoarece acele pensii ale parlamentarilor și primarilor reprezintă doar 1,38% din totalul banilor pe care România îi alocă pensiilor speciale. Ziar de Cluj a remarcat încă de ieri, prin vocea redactorului șef Victor Lungu, „populismul ieftin și gargara politicianistă” a eliminării pensiilor speciale.

„Uitați-vă la această veselie ipocrită legată de pensiile speciale, pensii speciale care realmente trebuie eliminate, dar fondul problemei nu acesta este. Toată lumea este de acord în această veselie electorală că trebuie eliminate pentru că oamenii așteaptă alta. Dar uitați-vă ce s-a întâmplat zilele trecute în Parlament: într-un ridicol absolut s-au eliminat pensiile doar în cazul parlamentarilor care reprezintă doar 1,38% din totalul banilor pe care îi cheltuie România pe pensii speciale. Ce se va întâmpla cu celelalte pensii care reprezintă 98%? Vor rămâne unii cu pensia specială – cei 98% – și cei cu 1,38% vor rămâne fără, să dea bine că primii care au făcut asta sunt parlamentarii și primarii”, a declarat Alin Tișe.

Alin Tișe atrage atenția asupra faptului că primarii sunt printre funcționarii care au avut salarii mici, pe principiul că „ei oricum fură”, drept urmare și pensiile sunt mici. El a oferit exemplul unui primar din județul Cluj care, după 25 de ani în primărie, a primit o pensie de 1200 de lei.

„Această ipocrizie este de neimaginat. Am avut un primar, Dumnezeu să o ierte, doamna Minodora Luca, din Băișoara, care a fost 25 de ani și a avut o pensie de 1200 de lei. Ce vină are un primar că el a contribuit în timpul vieții cu puțini bani la pensie pentru că a avut salariul mic? La noi aceasta a fost mentalitatea timp de 30 de ani: că un primar care e alesul comunității sigur fură bani, deci nu e nevoie să îi dăm salariu. Aceste lucruri nu trebuie să continue, trebuie să ne asumăm niște decizii. Dacă tot i-ai dat salariul mic, acuma să aibă și pensia mică? Lucrul acesta trebuie făcut în toate domeniile. Iar acolo unde statul a greșit trebuie să îndrepte această greșeală”, a specificat Tișe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *