Alin Tișe, despre candidatura sa la președinția PNL: „Nu mă consider inferior niciunuia dintre candidații anunțați. Într-un for statutar o să-mi pot anunța candidatura, pe care o consider îndreptățită”

„O să-mi exprim public punctul de vedere la momentul oportun, de asemenea o să-mi exprim punctul de vedere legat de candidatura mea la o anumită funcție”, a dezvăluit președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, pe marginea candidaturii sale la funcția de președinte al Partidului Național Liberal.

„Aștept o procedură normală în care o să-mi pot anunța - într-un for statutar - o candidatură pe care o consider că este îndreptățită.

Cei care nu o să o considere, nu o să mă voteze.

Și sper să conving câți mai mulți oameni să gândească – nu neapărat ca mine, dar să proiecteze viitorul acestui partid așa cum îl proiectez eu”, a declarat Alin Tișe în cadrul unei intervenții la un post de radio local.

De altfel, președintele Consiliului Județean Cluj a amintit de faptul că a fost printre puținii politiceni care și-au asumat să critice public candidatura lui Ludovic Orban la șefia partidului, afirmând necesitatea unei reforme în interiorul PNL, atunci când alți membri de partid stăteau „cu capul la cutie”

„Am avut discuții cu toată lumea. În mod surprinzător, m-au căutat și oameni dintr-o tabără, și din altă tabără, dar și oameni dintr-o a treia tabără. 

Acum, aparent sunt două tabere mai vizibile. Dar cu siguranță există oameni în partid care doresc altceva și nu sunt mulțumiți nici de varianta X nici de varianta Y. 

Ceea ce este normal cât partidul este în căutări, e normalitatea unui partid. 

E anormal când oameni cu mintea înfierbântată - și dintr-o tabără și din alta – se înjură, își ridică poalele-n cap, fac rău partidului prin plângeri penale, acuzându-se de hoții etc. 

Partidele politice nu aparțin unui om”, a explicat Alin Tișe. 

Întrebat în privința candidaturii la șefia Partidului Național Liberal „din partea celei de-a treia tabere”, Alin Tișe a susținut că își evaluează șansele în mod realist.

„Sunt un tip realist. 

Analizez șansele pe care le-aș avea la o candidatură din orice perspectivă. 

Nu mă consider inferior niciunuia dintre candidații anunțați.

Nici din punct de vedere politic, nici administrativ. Și nici din punct de vedere profesional.

Ca să conduci un partid îți trebuie mai mult: îți trebuie susținători. Oameni care să-și dorească să te voteze. Să pună ștampila pe numele tău și să creadă în ideile tale. 

În orice formulă voi candida, nu voi abandona aceste idei și îmi voi spune punctul de vedere indiferent cine va conduce partidul -  eu sau altcineva”, a recunoscut Alin Tișe într-o intervenție la un post local de radio. 

„Un lider național fără credibilitate în județul lui niciodată nu va putea conduce un partid”, a punctat președintele Consiliului Județean Cluj. 

Până în prezent, Ludovic Orban și Florin Vasile Cîțu și-au anunțat deschis intenția de a candida la funcția de președinte al Partidului Național Liberal.

 

 

Adauga comentariu