Diete

Alimentele puternic detoxifiante

Igiena noastra de viata, chiar daca ii acordam o oarecare importanta, nu este suficienta pentru a ne pune la adapost de toxine. Intr-un fel sau altul, aceste substante reusesc in final sa patrunda in organismul nostru. Pentru a ne mentine sanatate pe termen lung si pentru a ne recapata rapid energia si vitalitatea, nimic nu este mai indicat decat sa recurgem la alimentele puternic detozifiante pe care natura ni le-a pus la dispozitie cu generozitate.

 

Consumul frecvent al acestor alimente reprezinta deja un bun obicei. Astfel, ne asiguram ca beneficiem de pe urma proprietatilor lor naturale, a mineralelor si vitaminelor pe care acestea le contin. Consumarea lor sub forma de suc da rezultate si mai bune, prin facilitatrea asimilarii proprietatilor esentiale ale acestora.

 

Fructele si legumele pe care le vom enumera in continuare au si alte proprietati in afara celor mentionate. Dar acum, aici ne intereseaza in mod special dezintoxicarea organismului, alegandu-se numai proprietatile adecvate in acest sens. Iata aceste alimente:

 

anghinarea – purificator al sangelui;
ceapa – diuretic puternic;
ciresele – diuretic si depurativ puternic;
cresonul – diuretic, depurativ si laxativ;
hasmatuchi – depurativ, diuretic, laxativ;
lamaia – diuretic; ajuta la dizolvarea impuritatilor din organism;
marul (suc de) – dezinfectant intestinal;
morcovul – diuretic si depurativ, indicat in bolile hepatice;
para – diuretic, depurativ si laxativ;
piersica – diuretic si laxativ;
sfecla rosie – diuretic si laxativ;
strugurele – diuretic si laxativ;
telina – folosita in cazul bolilor hepatice, ale aparatului urinar si ale rinichilor;
usturoiul – depurativ, el purifica sangele si intregul organism prin eliminarea toxinelor prezente in corp.

 

Consumand in mod regulat aceste alimente, va veti ajuta organismul sa elimine toxinele.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *